ΚΡΗΤΗ

Η τουριστική ανάπτυξη και η προβολή του νομού Λασιθίου

Με στόχο τον συντονισμό ενεργειών αλλά και την κατάθεση προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Νομού Λασιθίου πραγματοποιήθηκε σήμερα  Δευτέρα 14 Οκτωβρίουστην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ευρεία σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Κώτσογλου ,με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Λασιθίου καθώς και δημάρχων του Νομού. Τη συνάντηση οργάνωσε το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου υλοποιεί μια τουριστική στρατηγική την οποία θέλει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο σε  συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς, καθώς όπως επεσήμανε, η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Νομός Λασιθίου έχει τη δυνατότητα προσφοράς πολλαπλών μορφών τουριστικού προϊόντος.

caffeine adv2020b

«Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου »σημείωσε ο κ. Γουλιδάκης τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη για την τουριστική προβολή του νησιού μας .

Παράλληλα, σημείωσε , ότι ,ο Νομός Λασιθίου, διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν περαιτέρω ο συνεδριακός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός , ο γαστρονομικός τουρισμός αλλά και ο Θρησκευτικός τουρισμός ώστε να κατέχει εξέχουσα θέση στο διαρκώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο τουριστικό τοπίο.

neratzoulis neo

Στην ανάγκη του να υπάρξει μια συνολική άποψη από κάθε Π.Ε., με σκοπό να παρθούν κυκλικά οι συνιστώσες σύνθεσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου που δήλωσε ότι, «Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, αποτέλεσμα της οργάνωσης της Π.Ε. Λασιθίου και της διαθεσιμότητας των φορέων που ανέδειξε στοχευμένα ζητήματα υποδομών, πυλώνων τουριστικής προβολής, marketing & branding, διαδικτυακής παρουσίας και ισότιμης προβολής ανάμεσα στις τοποθεσίες της Κρήτης, αλλά πάνω από όλα, συνεργασίας, μεταξύ φορέων και Περιφέρειας, συνεργειών και στρατηγικής για να αποκτήσουμε τον Τουρισμό που μας αξίζει».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι τουριστικοί φορείς του Λασιθίου κατέθεσαν τις προτάσεις, τις ιδέες τους για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού  αλλά και τους προβληματισμούς τους για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τουρισμό στο Νομό Λασιθίου .

Παράλληλα , όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα θα ακολουθούσουν και άλλες συναντήσεις και με άλλους φορείς.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button