Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο στις 7 Απριλίου

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Η μεγαλύτερη γιορτή αθλητικής ρομποτικής στην Ευρώπη  είναι στο Ηράκλειο, και ανοίγει την αυλαία της στις 7 Απριλίου!

Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η κεντρική συνέντευξη τύπου της Ολυμπιάδας Ρομποτικής  “MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD 2023”, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μανόλη Βελιδάκη, του Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργου Πιτσούλη ,του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Κώτσογλου, καθώς και του πρόξενου της τιμώμενης χώρας του διαγωνισμού  Ρουμανίας Κώστα Κουρκουνάκη.

NOVA

Στις 07 Απριλίου του 2023 στα «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ» στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της παγκόσμιας ολυμπιάδας αθλητικής ρομποτικής “Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 2023”. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (he-ro.gr) και ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιούν τις τελευταίες ετοιμασίες για να υποδεχτούν στο Ηράκλειο 2352 αθλητές από 31 χώρες του κόσμου. Το αγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου το Σάββατο 8, τη Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Απριλίου του 2023.

Στο διαγωνισμό καλούνται παιδιά από 6 ετών αλλά και ενήλικες να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και προγραμματίσουν το δικό τους Αθλητή-Ρομπότ με σκοπό να διαγωνιστούν σε 16 αθλητικές κατηγορίες. Μηχανισμοί, κινητήρες, πλακέτες και τα μυαλά των μικρών και μεγάλων «μηχανικών» θα πρέπει να συγχρονιστούν στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλι, του μαραθωνίου, του δρόμου μετ’ εμποδίων, της κωπηλασίας, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, της σκυταλοδρομίας κ.α. Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για το 2023 θα δοθεί στις αποστολές από τη Ρουμανία. Για το 2023 η Ρουμανία θα αποτελεί «τιμώμενη χώρα» του διαγωνισμού με ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η είσοδος στην τελετή έναρξης αλλά και η παρακολούθηση του αγωνιστικού μέρους είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ παράλληλα η οργανωτική επιτροπή έχει μεριμνήσει για τον «αγωνιστικό» παλμό του σταδίου. Ιδιαίτερο σημείο του διαγωνισμού αποτελεί η υποδοχή διαγωνιζόμενων ομάδων από παιδιά στο φάσμα του αυτισμού τη Δευτέρα 10/04/2023 υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με τη βοήθεια της Unified Robotics, η κατηγορία διαγωνισμού στα E-Sports με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία με εισαγωγή αθλημάτων για τους αθλητές-ρομπότ  σε νερό (κωπηλασία) , σκοποβολής , τοξοβολίας, σφαιροβολίας και συνεργατικών αθλημάτων όπως αυτό της σκυταλοδρομίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τον Δήμο Ηρακλείου (H.E.R.O.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του ΕΟΤ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης .

Mechanical Solutions

Τιμώμενη χώρα για το 2023 είναι η Ρουμανία με ιδιαίτερη παρουσία και δρώμενα κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού .

Ο Πρόεδρος του H.E.R.O. Μανόλης Βελιδάκης στις δηλώσεις του ανέφερε: «θα ήθελα  να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και τους συνδιοργανωτές, Δήμο και Περιφέρεια Κρήτης, αυτού του πολύ σημαντικού διαγωνισμού για την αγκαλιά που άνοιξαν στον καινοτόμο κλάδο της εκπαιδευτικής αθλητικής ρομποτικής. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο την μεγαλύτερη διοργάνωση ρομποτικής στην Ευρώπη»

Ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα και η Κρήτη υποδέχονται ομάδες από τη παγκόσμια κοινότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής με ισχυρές παρουσίες στους παγκόσμιους διαγωνισμούς. Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση που θα φέρει στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης συγχαίροντας τους διοργανωτές για την Ολυμπιάδα της Ρομποτικής, ανέφερε:

«Η αθλητική ρομποτική που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια συνδυάζει με επιτυχία την τεχνολογία, την επιστήμη και την εκπαίδευση, τομείς που εξελίσσουν περεταίρω τον αθλητισμό. Η αθλητική ρομποτική προσφέρει πληθώρα αθλημάτων στα οποία τα παιδιά έχοντας τον ρόλο του προπονητή μπορούν να προγραμματίσουν τον αθλητή ρομπότ ώστε να έχει την καλύτερη επίδοση.

Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε περισσότερους από 2.000 διαγωνιζόμενους από 31 χώρες του κόσμου και στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που προβάλλει παράλληλα την Κρήτη διεθνώς.

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να βρεθούν από τις 7 έως και τις 10 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακά αθλήματα που θα γίνουν στην Ολυμπιάδα ρομποτικής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε:

«Κάθε φορά που γίνεται μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και δη μια Ολυμπιάδα, η οποία κουβαλάει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, είναι και μια ευκαιρία και για εμάς. Οι επισκέπτες μας  θα αποτελέσουν πρεσβευτές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στις χώρες τους. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσουμε και θα αποκτήσουμε ένα ακόμα τουριστικό ενδιαφέρον μέσα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, ευχόμαστε καλή επιτυχία».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο