Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση των Δημάρχων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου για την κατάσταση στην Υγεία

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ερωτηματικά προκαλεί η κοινή προσπάθεια των Δημάρχων να παρουσιάσουν τα τραγικά προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία του Νομού, ως «τοπικό φαινόμενο», επιμένοντας ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στον Νομό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Να ενημερώσουμε λοιπόν, ότι τα ίδια, σοβαρά και χρόνια προβλήματα παρατηρούνται σε όλη την Κρήτη και στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και όχι μόνο σε ακριτικές περιοχές.

Mechanical Solutions

Άρα το συμπέρασμα είναι προφανές και το φωνάζουν οι ίδιοι οι μαχόμενοι υγειονομικοί εδώ και χρόνια: Ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης στην Υγεία, είναι η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, μια πολιτική που βλέπει την Υγεία των πολιτών σαν πεδίο κερδοφορίας, σαν μια “πίτα” που πρέπει να μοιραστεί σε ιδιωτικές κλινικές και μεγαλοεπιχειρηματίες, μια πολιτική που έχει στο επίκεντρο της την εμπορευματοποίηση της υγείας που οδηγεί στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των μονάδων υγείας.  Ας μην αποκρύπτουν λοιπόν, την αιτία «του κακού»  αλλά και την δικιά τους ευθύνη, την ευθύνη Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών,  όλων όσων φροντίζουν να πραγματωθεί αυτή η πολιτική και σε τοπικό επίπεδο με την ανοιχτή ή και συγκαλυμμένη στήριξη-ανοχή τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, έχουν ήδη τραγικά αποτελέσματα για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας σε όλη την χώρα. Αποτελέσματα που θα ενταθούν με τα μέτρα που διαφημίζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο, τα οποία και μετατρέπουν ολοκληρωτικά την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους!

Η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το προηγούμενο διάστημα, έδωσε την καλύτερη απάντηση  σ’ αυτούς που καλλιεργούν τον τοπικισμό και νέες αυταπάτες. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από επίδοξους σωτήρες!

Ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης βροντοφωνάζουμε και εμείς μαζί με το λαό για άμεση και  επαρκή αύξηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη Δημόσια Υγεία, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, μισθολογικά και άλλα κίνητρα  προσέλκυσης στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων.

Οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

  • Αγγελάκη Μαρία, Δημοτικός σύμβουλος & αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας
  • Αναγνωστάκης Γιάννης, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας
  • Βδοκάκης Μανόλης, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας
  • Κοτσιφάκη Μαρία, Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας
  • Μουτάκης Λεωνίδας, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας
  • Συμεωνίδης Σίμος, Δημοτικός σύμβουλος & Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας
  • Φιλιππάκης Γιώργος, Δημοτικός σύμβουλος & Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Νικολάου
  • Χαλκιαδάκης Κώστας, Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Οροπέδιου Λασιθίου

16 Φεβρουαρίου 2024


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button