ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη στηρίζει την καινοτομία την επιχειρηματικότητα

Στη σημαντικότητα των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας στην Κρήτη, στη διασύνδεση των ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού με την επιχειρηματικότητα, για ανάπτυξη, τόνωση της οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κοινωνική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του κέντρου έρευνας-καινοτομίας και ποιότητας της Κρητικής εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης”.

Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιπεριφερειάρχη Έφης Κουτεντάκη, του Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, εκπροσώπων επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, του ΤΕΕ, άλλων φορέων, εργαζομένων, ενώ όλους τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο δημιουργός της εταιρείας Γιάννης Λεμπιδάκης, τα παιδιά του Μανόλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο εγγονός του Γιάννης, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στο κέντρο ανάπτυξης ποιότητας και στα νέα δεδομένα της εταιρείας. Οι ίδιοι ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τους θεσμικούς εκπροσώπους για τη συνεργασία και παρουσία τους, όπως και τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχία των στόχων της εταιρείας. Στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος συνεχάρησαν θερμά τον Γιάννη Λεμπιδάκη και τα μέλη της οικογένειας του για τη συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη της εταιρείας και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία, ανάπτυξη και απασχόληση.

«Υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι που πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε για την ανάπτυξη, την καινοτομία, οραματιζόμαστε την Κρήτη του 2030.”ειπε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης, Προσθέτοντας: «Οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία σηματοδοτούν την ανάπτυξη, το μέλλον και μπορούμε με συνεργασίες, συνέργειες, συμπόρευση να πετύχουμε. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τα επιστημονικά-Ερευνητικά τους φορείς και είναι ανάγκη τα αποτελέσματα της έρευνας να περάσουν στην επιχειρηματικότητα, στην τοπική οικονομία. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Γιάννη Λεμπιδάκη, στην οικογένεια του, τον Μανόλη, τον Μιχάλη, τον εγγονό Γιάννη που οραματίζονται, καινοτομούν, πρωτοπορούν συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία, την τοπική ανάπτυξη, την απασχόληση”

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Είναι μεγάλη ευτυχία αυτό που ζει σήμερα, ο Γιάννης Λεμπιδάκης, να έχει τη χαρά να συνεργάζεται όχι μόνο με τους γιους του αλλά και με τον εγγονό του! Τα “Πλαστικά Κρήτης” μας έχουν συνηθίσει να πρωτοπορούν, οπότε δεν με εκπλήσσει το νέο βήμα προόδου που πραγματοποιούν. Το σημαντικότερο είναι ότι  η Οικογένεια Λεμπιδάκη και οι Επιχειρήσεις τους, προωθούν εμπράκτως τη συνεργασία με τους Φορείς και τα σπουδαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, πάντα προς όφελος της κοινωνίας. Κάτι που και  εμείς ως Δήμος Ηρακλείου έχουμε αποδείξει ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη νέα προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close