ΚΡΗΤΗ

Η ένταξη στης Σπιναλόγκας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟυνέσκοΣυνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη -ο οποίος από το 2011 συμμετέχει ενεργά  στην προσπάθεια ένταξης κρητικών μνημείων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είχε σήμερα (23/3) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Στην παραπάνω συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του φακέλου της υποψηφιότητας του εν λόγω μνημείου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό, έως το τέλος Απριλίου, αναμένεται να γίνει η παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης σε φορείς του νησιού, με στόχο την ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα δράσεις που έχουν αναληφθεί αλλά και την σύσταση ειδικής “ομάδας”  για την στήριξη της Παγκρήτιας πλέον υποψηφιότητας του μνημείου. Ακολούθως όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να υπάρξουν ανάλογες επαφές προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Ευρωπαικού “Λόμπυ” προς την κατεύθυνση αυτή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μεταξύ άλλων ανέφερε: Επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας, που αφορά στην υποβολή του φακέλου της υποψηφιότητας – σε πρώτη φάση- τον Σεπτέμβριο του 2017. Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα η πρόταση που συντάσει η ομάδα εργασίας, θα υποβληθεί στο υπουργείο πολιτισμού, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη επεξεργασία, μέχρι την τελική υποβολή της πρότασης, τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Προσδοκούμε ότι η πρόταση που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα θα μπορέσει εύκολα να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου, ώστε να υποβληθεί αρμοδίως.

swell adv 2021

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Χάρης Αλεξάκης και η Αρχαιολόγος της Εφορείας Λασιθίου κ. Γωγώ Μοσχόβη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button