ΚΡΗΤΗ

Η απάντηση της Ν.Δ. στον διοικητή του νοσοκομείου Νεάπολης για τα αποθεματικά του νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης, σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών των κληροδοτημάτων του νοσοκομείου Νεάπολης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αποθεματικά που όπως είναι γνωστό ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ και διατέθηκαν από τους δωρητές αποκλειστικά για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Με ύφος και φρασεολογία που θυμίζει τον πολιτικό του προϊστάμενο τον κύριο Πολάκη, κατηγορεί την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον βουλευτή μας τον κ. Πλακιωτάκη. Επειδή όπως και ο ίδιος αναφέρει, η κοινωνία του Επάνω Μεραμπέλλλου δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και εκείνος δικαιολογημένα δεν θυμάται, γιατί την Νεάπολη την έμαθε όταν τον διόρισε ο κ. Πολάκης Διοικητή του Νοσοκομείου, να του θυμίσουμε ότι:

Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν τα απαραίτητα κρεβάτια από νοσοκομεία της Αθήνας για την  δημιουργία της κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που άνοιξε το δρόμο για την δημιουργία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Με απόφαση κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενάντια στις προσταγές της Τρόικας που ζητούσε την συνένωση των νοσοκομείων του Λασιθίου, διατηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου Νεάπολης και εξασφαλίστηκε για άλλη μια φορά η προοπτική δημιουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης.

Με απόφαση κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπογράφτηκε η έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας για την δημιουργία του κέντρου.

Φυσικά κανείς δεν μηδενίζει και την δική σας προσπάθεια για ένα μικρό βήμα μπροστά, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του κέντρου.

Ο κ. Πλακιωτάκης τέλος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ρωτά θεσμικά τον κ. Υπουργό Υγείας, αν μεταφέρθηκε κάποιο ποσό από τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου Νεάπολης στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Εσείς κατά τα άλλα λαλίστατε κύριε Διοικητή, δεν απαντήσατε στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Πείτε έστω και τώρα στους κατοίκους του Πάνω Μεραμπέλλου, τί ποσά από τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων και σε ποιες Τράπεζες είναι κατατεθειμένα. Μακάρι για το καλό του Νοσοκομείου να μην έχει μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ.

Όπως και να έχει όμως απαντήσεις θα πάρουμε επίσημα στην Βουλή.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close