ΚΡΗΤΗ

Γιατί επιβλήθηκαν μέτρα στην Κρήτη και όχι στην Αττική;

Από την Δευτέρα, όταν και ανακοινώθηκε πως μπαίνει πλαφόν στο ωράριο σε μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια και γενικώς, σε όλα τα μαγαζιά εστίασης, που θα κλείνουν από τις 11 Αυγούστου και έως τις 23 Αυγούστου τα μεσάνυχτα σε 16 περιοχές της χώρας, οι επιχειρηματίες της Κρήτης αντέδρασαν έντονα.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια της προέδρου του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρίας Αντωνακάκη: «Το παράδοξο είναι ότι δεν μπορούν να εξαιρούν την Αθήνα, που έχει τόσα κλαμπ και τέτοια νυχτερινή ζωή και να συμπεριλαμβάνουν την Κρήτη μαζί με το νησί της Μυκόνου, που ήταν και η απαρχή της νέας έξαρσης του κορονοϊού. Η Κρήτη μέχρι πρότινος ήταν ”ορφανή” από εγχώρια κρούσματα με εξαίρεση την κατάσταση στη Μεσαρά, που και πάλι, όπως φαίνεται, είναι ελεγχόμενη. Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει».

caffeine adv2020b

Και πρόσθεσε: «Όπως καταλαβαίνετε, έχουν αντιδράσει όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί περίμεναν τον Αύγουστο να έχει κάποια αύξηση στην κίνηση μήπως και σωθούν».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε γιατί επιβλήθηκαν μέτρα στη Κρήτη, απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονταν από το πρωί στα κανάλια, λέγοντας: «Στην Κρήτη δηλαδή κολλάει και στην Αθήνα δεν κολλάει;».

neratzoulis neo

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε, συγκεκριμένα, ότι «το βασικότερο είναι να δούμε ποια είναι η εικόνα του κορονοϊού μέσα στην κοινότητα. Για παράδειγμα, στην Κρήτη έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλο το νησί. Τι προκύπτει, όμως, από τις ιχνηλατήσεις; Προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών high risk (υψηλού κινδύνου), όχι low risk (χαμηλού κινδύνου). Και μέσα από τις ιχνηλατήσεις αυτών των 33 και των στενών τους επαφών, προκύπτει και μεγάλο ποσοστό μετακίνησης από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα».

Και συμπληρώνει ο κ. Χαρδαλιάς ότι «αυτά τα στοιχεία μπαίνουν σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος δείχνει την προβολή για το τι θα συμβεί τις επόμενες επτά-οκτώ μέρες, αν δεν ληφθούν μέτρα. Είναι μια σύνθετη διαδικασία, είναι μια προφανώς σκληρή διαδικασία για όλους μας».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button