Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Αίσχος: Η ΠΦΠΟ για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου για τα αδέσποτα

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

H Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί στην περιοχή ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου παράνομος χώρος «αποθήκευσης» κάτω από τρισάθλιες συνθήκες αδέσποτων σκύλων, σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στα ζώα.

Μια υγειονομική βόμβα στην κυριολεξία, με παντελή έλλειψη νερού αρκετές φορές, σχεδόν καμία φαρμακευτική περίθαλψη, άθλια παραπήγματα ως δήθεν καταλύματα, καμία προστασία των ζώων από τον καύσωνα, τις καταιγίδες και τα κρύα, ζώα άρρωστα σχεδόν στο σύνολό τους, ανυπαρξία ελέγχου για το πόσα ζώα έμπαιναν, πόσα πέθαιναν, πόσα γεννιόντουσαν εκεί μέσα και τι απογίνονταν πόσα κατασπαράσσονταν μεταξύ τους κλπ.
Και όλα αυτά εν ονόματι της ‘’φιλοζωίας’’ μιας πρακτικής δηλαδή εγκληματικής απέναντι στα ζώα.

NOVA

Η Ομοσπονδία μας ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και παλαιότερα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο χώρο αυτό, που αποτελούσε χώρο βασανισμού των ζώων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κατά τον έλεγχο όλα τα ζώα βρέθηκαν να είναι γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, που τους έπιναν το αίμα, με αποτέλεσμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία να πάσχουν από ερλειχίωση, μια επώδυνη για τα ζώα ασθένεια, ορισμένα με λεισμάνια, πολλά ήταν με σοβαρά τραύματα από μεταξύ τους επιθέσεις, με δερματικά προβλήματα από τους ψύλλους, με ανοικτές πληγές με την κλινική εικόνα των ζώων να παραπέμπει σε άσυλα θανάτου.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στα ζώα όλα με την συνδρομή του Δήμου Αγίου Νικολάου έγιναν εξετάσεις, αποπαρασιτώθηκαν, εμβολιάστηκαν όσα μπορούσαν να εμβολιαστούν και δόθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Η όλη διαχείριση της κατάστασης έγινε με την συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, του Δήμου Αγ. Νικολάου, που έδειξε να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και για τα ίδια τα ζώα αλλά και για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και βέβαια με την συμβολή κτηνιάτρων.

Mechanical Solutions

Το κολαστήριο αυτό πρέπει να κλείσει και να κατεδαφιστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το μαρτύριο όσων ζώων μπήκαν εκεί.

Η Ομοσπονδία μας τάσσεται στο πλευρό των εμπλεκομένων αρχών και των εθελοντών πολιτών που βοήθησαν και βοηθάνε τα ζώα μέσα από μια υγιή φιλοζωία, ζητάμε δε να τηρηθεί η νομιμότητα όσον αφορά στα ζώα και βεβαίως οι κανόνες ευζωίας τους.

Ζητάμε επίσης κατά όσων ευθύνονται για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση, φυσικών και ηθικών αυτουργών, να ασκηθούν τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία .

Εν κατακλείδι να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην λύτρωση των ζώων αυτών και κυρίως και πάνω από όλα την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

ίναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας ότι τέτοιου είδους χώροι αποτελούν ντροπή για την χώρα κολαστήριο για τα ζώα και πρέπει να κλείνουν για πάντα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο