ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ερχονται ηλεκτρικοί ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα αναπτυχθούν στο Οροπέδιο οι πρώτοι 7 ανεμόμυλοι για την παραγωγή ενέργειας ενώ επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη εκατοντάδων ανεμόμυλων στο Οροπέδιο.

Λύση στην ενεργειακή κρίση αναμένεται να δώσουν οι ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς ο φιλόδοξος αυτός στόχος της δημοτικής αρχής είναι βιώσιμος και εφικτός. Ειδικότερα, νέες προοπτικές στον τομέα της ενέργειας ανοίγονται στο Οροπέδιο Λασιθίου καθώς οι πρώτοι ανεμόμυλοι που θα παράγουν ενέργεια θα είναι γεγονός το πρώτο τρίμηνο του 2023.

“ΧΡΥΣΟΣ

Την ίδια ώρα την ικανοποίησή του εκφράζει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, καθώς το εγχείρημα κρίθηκε βιώσιμο από το Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας του ΕΛΜΕΠΑ και από τις αρχές του νέου έτους, οι πρώτοι 7 ανεμόμυλοι ανοίγουν πανιά για την παραγωγή ενέργειας. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος «το κόστος κατασκευής τους είναι χαμηλό καθώς ο κάθε μύλος αγγίζει τα 3.700 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, μπορεί να επιτευχθεί μέσω ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ».

Έτσι η δημοτική αρχή βρίσκεται πιο κοντά στο οραματικό σχέδιο ανασύστασης του αιολικού πάρκου, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μεγαλύτερο πάρκο ανεμόμυλων του κόσμου από τα τέλη του 19ου αιώνα, απαρτιζόμενο από 10.000 ανεμόμυλους.

“IN_AND_OUT

Επόμενος στόχος του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης με στόχο την ανάπτυξη εκατοντάδων ανεμόμυλων στο Οροπέδιο, σχεδιασμός που θα έχει σημαντικά οφέλη και στην τοπική κοινωνία.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Νέα Κρήτη

Σχετικά άρθρα

Back to top button