Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τα ελληνοτουρκικά

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ηχηρή παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, κινούμενος γύρω από τον άξονα και της οικονομικής βιωσιμότητας της χώρας, έκανε χθες βράδυ από το Ρέθυμνο ο ναύαρχος ε.α και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του, ότι: «Ζούμε τα τελευταία 5-6 χρόνια μία πολύ γρήγορη μεταμόρφωση της Τουρκίας σε δύναμη νεο-αυτοκρατορική, νεοθωμανική, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.

Mechanical Solutions

Δεν είναι πια ικανοποιημένος ο Ερντογάν, αλλά και το κατεστημένο που ο ίδιος έχει φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια με το καθεστώς που επικρατεί στην περιοχή. Η Τουρκία παρεμβαίνει παντού» και επισήμανε χαρακτηριστικά, ότι  “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολιτική αλλαγή στην Τουρκία μπορεί να επιφέρει αντίστοιχη αλλαγή και στις σχέσεις με την Ελλάδα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βυσσοδομούν ο ένας εναντίον του άλλου, ωστόσο όταν η συζήτηση πάει στην Ελλάδα, εκεί πάντα τα βρίσκουν”.

Ο ίδιος επισήμανε πως το προεκλογικό σκηνικό στην Τουρκία δεν πρέπει να καθησυχάζει την Ελλάδα, η οποία πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη και υπενθύμισε, ότι η Τουρκία «τον τελευταίο καιρό, πολύ έντονα από το 2015 και μετά, προσπαθεί να επιβάλει τις δικές της απόψεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Το 2020 ζήσαμε την κρίση στον Έβρο και τις έρευνες του Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου. Τότε έγινε ορατό σε όλους ό,τι είχαμε δει όλοι προ πολλών ετών: Η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει εδώ».

Επί πλέον ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε στην ομιλία του από το βήμα του Ωδείου, ότι «η κρίση που βιώνουμε στην περιοχή μας δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα. Αντιθέτως θα βαθύνει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του σε όλους, η αποσταθεροποίηση ολόκληρου του οικοδομήματος που στηρίχθηκε ο κόσμος που γνωρίσαμε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Συνεχίζοντας τόνισε, ότι: «Τα επόμενα χρόνια ορισμένοι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες μπορεί να χειροτερεύσουν σφίγγοντας ξανά τη θηλιά του χρέους! Δεν πάνε πολλά χρόνια από την οικονομική κρίση που έζησε η χώρα μας, η οποία πρέπει να βρει ξανά το βηματισμό της! Έχουμε μπροστά μας διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις και τα εγχώρια δικά μας προβλήματα. Πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις αυτές οι συνθήκες. Το κράτος πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης. Αποτροπή και προκοπή δίχως οικονομική ανάπτυξη, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποτελεσματική διπλωματία, είναι περιορισμένη, με μικρό ορίζοντα. Απαιτείται φαντασία και δημιουργικότητα και μεταξύ όλων όσοι ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών. Που ζουν τις καθημερινές αγωνίες τους, αλλά αντιλαμβάνονται και το υπερκείμενο. Το μεγαλύτερο. Το συλλογικό. Αυτά που έρχονται πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button