Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Επίσκεψη του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης και μέλη της Ν.Ε. Λασιθίου του κόμματος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας την Τρίτη 3/1/2022 και είχε συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή κ. Γιάννη Πετράκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Δημήτρη Βλασσάκη και την Διευθύντρια Οικονομικού κ. Πόπη Κονταξάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Γιώργος Καλλιντέρης και στελέχη της Ο.Μ. Ιεράπετρας Μπάμπης Δραγασάκης, Μανώλης Καλαϊτζάκης, Νίκη Μπαυγιαδάκη, Γεωργία Περάκη, Πανταζής Σιμόπουλος και Χρύσα Σταυρακάκη.

Mechanical Solutions

Ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, την υποστελέχωση σε γιατρούς και άλλο προσωπικό, την άρνηση γιατρών να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η διασύνδεση των νοσοκομείων του Λασιθίου. Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η θητεία του Αναπληρωτή Διοικητή που απομακρύνθηκε, καθώς οδήγησε σε παραίτηση πολλούς γιατρούς. Στο προηγούμενο διάστημα έφυγαν από το νοσοκομείο 14 γιατροί, από τους οποίους οι 9 παραιτήθηκαν!

Ο κ. Βλασσάκης επισήμανε την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων που υπονομεύει τη λειτουργία του νοσοκομείου και εμφανίζει χαμηλά στατιστικά (με βάση τις μετρήσεις του Υπουργείου Υγείας) και την αντιφατικότητα των δηλώσεων της κ. Γκάγκα και του κ. Πλεύρη για τη σημασία και το μέλλον του νοσοκομείου.

Η κ. Κονταξάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αποχωρήσεις διοικητικού προσωπικού και στην ανασφάλεια για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον ΕΟΠΥΥ, με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε.

Ο Βουλευτής Λασιθίου αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την λειτουργία των νοσοκομείων του νομού και επισήμανε τη σημασία που έχει η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, που είναι απαραίτητο όχι μόνο για την πόλη αλλά για ολόκληρο το σύστημα υγείας του Λασιθίου. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για να μπορέσει να στηριχθεί το νοσοκομείο στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες. Υπενθύμισε στον κ. Πετράκη, που εκτελούσε πάλι χρέη Διοικητή (αφού και πάλι η ΝΔ είχε αφήσει το νοσοκομείο χωρίς διοίκηση!), τις επιτυχημένες προσπάθειες που έκαναν από κοινού για την τροποποίηση του Οργανισμού και την πρόσληψη μόνιμων παθολόγων.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης επισήμανε ότι και πάλι το νοσοκομείο της Ιεράπετρας δέχεται πρώτο τις συνέπειες της προσπάθειας διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η μείωση στον κρατικό προϋπολογισμό 2023 κατά 800 εκ. € στην υγεία, η δυνατότητα ιδιώτες γιατροί να μπορούν να κάνουν επεμβάσεις στα απογευματινά ιατρεία ή ακόμα και οι γιατροί του ΕΣΥ, όπου ο ασθενής θα πληρώνει, σημαίνει την κατάργηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και γενικότερα των υγειονομικών, ώστε το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό στους νέους γιατρούς και ότι χρειάζονται μια σειρά μέτρων που έχουν αναλυτικά παρουσιαστεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την υγεία και είχε αναπτύξει και ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και γενικότερα των υγειονομικών, ώστε το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό στους νέους γιατρούς και ότι χρειάζονται μια σειρά μέτρων που έχουν αναλυτικά παρουσιαστεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την υγεία και είχε αναπτύξει και ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στους χώρους του νοσοκομείου και συνομιλίες με τους εργαζόμενους. Κατά την επίσκεψη έγινε φανερή η δυναμικότητα του Νοσοκομείου, με τη λειτουργία του σύγχρονου αξονικού τομογράφου, που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και στη Σητεία), αλλά και το κτιριακό αποτύπωμα της προηγούμενης διοίκησης Καλιονάκη, που έκανε μεγάλες οικοδομικές παρεμβάσεις χωρίς κανένα σχέδιο, με αποτέλεσμα οι χώροι που έχουν διαμορφωθεί να μην ανταποκρίνονται στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού αλλά και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button