ΚΡΗΤΗ

Η ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία της Unesco

«Η ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της Unesco, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για το νησί μας,  γιατί πρόκειται για το μόνο μνημείο σε επίπεδο Κρήτης που δύναται να ενταχθεί και το γεγονός αυτό δε σχετίζεται μόνο με το Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο… Είναι θέμα που αφορά όλη την Κρήτη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος σε έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της Δ/νσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων το οποίο υπογράφει η Δ/ντρια κ. Ε.Γερούση στο οποίο τίθενται   παρατηρήσεις, επί της μελέτης  την οποία συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

caffeine adv2020b

Θα είναι μεγάλη μας χαρά, να  καταφέρουμε  στην ερχόμενη πενταετία να υλοποιηθεί  ο στόχος της ένταξης του μηνμείου, τόνισε ο κ. Ζερβός επισημαίνοντας, ότι το Υπουργείο αλλά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης αντιλαμβάνονται τη σημασία ενός τέτοιου γεγονότος.

Επίσης όπως έκανε γνωστό σε επικοινωνία που είχε με την Γ.Γ  του Υπουργείου πολιτισμού κ. Μ Βλαζάκη την οποία χαρακτήρισε ως αξιόλογο άνθρωπο και γνώστη των θεμάτων που  αφορούν στο Δήμο,έθεσε το θέμα του φωτισμού της Σπιναλόγκας κατά την φετεινή περίοδο.

neratzoulis neo

Προτάθηκε όπως έγινε γνωστό η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας και ΥΠ.ΠΟ για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την   πρόσληψη  ηλεκτρολόγου για την παρακολούθηση και συντήρηση του έργου.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button