Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ενημέρωση Θραψανιώτη για την κατάσταση στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας την Πέμπτη  17/8/2017, συνοδευόμενος από την κ. Αθηνά Φωθιαδάκη σύμβουλο στο υπουργείο Υγείας, συνεργάτες του και μέλη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας και Σητείας.

Οι επισκέψεις ήταν προγραμματισμένες για τα νοσοκομεία του Λασιθίου έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την  εικόνα των παρεχομένων υπηρεσιών, τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο από πλευράς στελέχωσης όσο και υλικοτεχνικής υποδομής στα νοσοκομεία του νομού μας.

“IN_AND_OUT

Στην Ιεράπετρα συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κύριο Γιώργο Αρακαδάκη, τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή  του Κέντρου Υγείας  του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Πετράκη και διοικητικά στελέχη.

Ο κ. Θραψανιώτης ζήτησε και ενημερώθηκε για την πορεία των προκηρύξεων των μόνιμων ιατρών αλλά και για τις τρέχουσες ανάγκες σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Ενημερώθηκε από τον κ. Αρακαδάκη για την επαναπροκήρυξη της θέσης ενός παθολόγου επιμελητή Β καθώς και την προκήρυξη ενός ακόμα παθολόγου διευθυντή Α με σκοπό την πλήρη λειτουργία εφημεριών της παθολογικής κλινικής όλη τη διάρκεια του μήνα. Από τις προκηρύξεις του 2016 έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι γιατροί, ένας παθολόγος επιμελητής Β, ένας αναισθησιολόγος επιμελητής Β, ένας χειρουργός επιμελητής Β και στις 18/08 ορκίστηκε η νέα γενική ιατρός η οποία κατέλαβε  τη  θέση αγροτικού ιατρού στο Μύρτος. Ένας επικουρικός καρδιολόγος επιμελητής Β και γίνονται προσπάθειες για την άμεση πρόσληψη ενός ή δύο  επικουρικών παιδιάτρων. Επίσης 12 υπάλληλοι καθαριότητας (με το σταμάτημα των εργολαβιών στο τομέα καθαριότητας), 5 υπάλληλοι από προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ αναμένονται και οι 5 προσλήψεις από την προκήρυξη 5Κ 2017 και οι 4 από την προκήρυξη 7Κ 2016.

Mechanical Solutions

Ο κ. Αρακαδάκης ενημέρωσε επίσης το βουλευτή για την κατάσταση των αγροτικών ιατρείων καθώς  και για τα οικονομικά του νοσοκομείου, τονίζοντας το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε για μια ακόμη φορά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και κατ’ επέκταση  και των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου και την αναγκαιότητα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των προκηρύξεων – προσλήψεων  να ελαχιστοποιηθούν  χρονικά, ώστε τα νοσοκομεία του νομού μας να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφθηκε τον τομέα του ΕΚΑΒ όπου ενημερώθηκε από τον κ. Αγγελάκη για την  κατάσταση σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ανάγκες της Ιεράπετρας  καλύπτονται με δύο ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα καινούργιο.  Ο κ. Αγγελάκης τόνισε την υψηλή κατάρτιση  των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ λέγοντας ότι έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Νοσοκομείο Σητείας

Στην συνάντηση που είχε στο νοσοκομείο Σητείας με τον Διοικητή κ. Μιχελάκη, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μαριάννα Κουπίδου, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των κλινικών και των τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση  εστιάστηκε στην σαφή βελτίωση που υπάρχει από την προηγούμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και στα προβλήματα που  εξακολουθούν να υπάρχουν παρά την σαφή πρόοδο. Η κατάσταση του νοσοκομείου μετά από χρόνια υπολειτουργίας έχει  βελτιωθεί σημαντικά,  με την ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Με τις προσλήψεις που έχουν γίνει, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου καθώς και η χειρουργική λειτουργούν πλήρως και καλύπτονται όλες οι εφημερίες, ενώ αναμένεται η πρόσληψη ενός νευρολόγου.

Τονίστηκε η ανάγκη πρόσληψης ενός καρδιολόγου, καθώς και ενός ακτινολόγου. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη  έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  για την κάλυψη επειγουσών αναγκών. Επίσης ζητήθηκε να μεταφερθεί σε επίπεδο υπουργείου ο προβληματισμός για την μείωση του προσωπικού λόγω μετακινήσεων.

Ο Βουλευτής ανακοίνωσε και επίσημα ότι το νοσοκομείο της Σητείας θα είναι ένα από τα νοσοκομεία της χώρας, που θα πάρει καινούργιο αξονικό τομογράφο, έναν από τους 20 που θα δοθούν μέσα στο 2017, και η λειτουργία του θα αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας. Τόνισε ακόμη την πολιτική  δέσμευση για την λειτουργία ΙΕΚ  του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Σητείας αρκεί να βρεθούν οι διασώστες εκπαιδευτές που θα το στελεχώσουν. Η λειτουργία μιας τέτοιας δομής θα δώσει λύση στην στελέχωση του ΕΚΑΒ όχι μόνο στην Σητεία αλλά σε όλο το νομό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button