Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ελούντα | Aμερικανο-ρωσική συμμαχία για την δημιουργία του Elounda Hills

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Έχουν περάσει τουλάχιστον 14 χρόνια από την εποχή που ο Ρώσος Βιτάλι Μπορίσοβ ξεκίνησε να συγκεντρώνει εκτάσεις στον κόλπο Μιραμπέλλου στην Κρήτη, εκτάσεις που ενώθηκαν και δημιούργησαν μία έκταση 840 στρεμμάτων σε ένα από τα καλύτερα σημεία του Νομού Λασιθίου.

Το «φιλέτο» αυτό στην Ελούντα τράβηξε την προσοχή της 1Hotels του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Μπάρι Στέρλιχτ και κάπως έτσι αμερικανικά και ρωσικά κεφάλαια ένωσαν τις δυνάμεις για την ενσάρκωση του Elounda Hills, «μια ασύγκριτη ξενοδοχειακή εμπειρία, μία Ελληνική όαση στη νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης» όπως αναφέρει η 1Hotels σε ανακοίνωση της με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης.

NOVA

Στόχος των δύο πλευρών είναι το 1Hotel & Homes Elounda Hills, όπως είναι το πλήρες όνομα του συγκροτήματος που θα απαρτίζεται από το ξενοδοχείο 135 δωματίων και 178 κατοικιών και βιλών, να ανοίξει τις πόρτες του στους πρώτους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2025. Πρόκειται για τη νέα ημερομηνία, καθώς έχει πάρει αρκετές αναβολές έως σήμερα λόγω προβλημάτων κυρίως με τις αδειοδοτήσεις. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Μακέτα του Elounda Hills © mirum.gr

Με βάση τον σχεδιασμό, η Mirum Hellas, η εταιρεία real estate του Βιτάλι Μπορίσοβ, θα προχωρήσει με την ανάπτυξη των ακινήτων, ενώ η 1Hotels, η οποία ανήκει στην ομπρέλα της SH Hotels & Resorts θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Mirum έχει επενδύσει περίπου 1 δισ. ευρώ για την αγορά παραλιακών ακινήτων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Για την 1Hotels θα είναι η πρώτη παρουσία της Ελλάδα και στην λεκάνη της Μεσογείου και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη καθώς έχει στα «σκαριά» δύο ακόμη επενδύσεις στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Το brand εμπνέεται από μία απλή ιδέα: «Ότι όσοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, θα πρέπει να νοιάζονται γι’ αυτόν, γιατί είναι τελικά 1 κόσμος. Η 1 Hotels υποστηρίζει αυτή την ιδέα, τη φύση και την αειφορία στο σχεδιασμό και τις γαστρονομικές επιλογές, συνδέοντας παράλληλα την τοπική κοινότητα προκειμένου να κάνει τη μεγάλη διαφορά». Τα στοιχεία αυτά αναγνώρισε και Βιτάλι Μπορίσοφ για την συνεργασία ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της αειφορίας, της προστασίας και της καινοτομίας στη φιλοξενία που εισάγει η 1 Hotels σε όλα τα projects που διαχειρίζεται.

Μακέτα του Elounda Hills © mirum.gr

Η 1Hotels, η οποία είναι ένα brand του ξενοδοχειακού ομίλου SH Hotels, ανήκει στη Starwood Capital Group, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που δημιούργησε ο Μπάρι Στέρλιχτ μαζί με το Μπομπ Φέιθ και διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 60 δισ. δολαρίων. Χθες ο όμιλος ο οποίος συνεχίζει να επενδύει στον ξενοδοχειακό τομέα ανακοίνωσε την μερική αποεπένδυση από τα εμπορικά κέντρα στην Αμερική εξαιτίας του covid. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει 8 malls στην Αμερική από 30 που διέθετε πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button