ΚΡΗΤΗ

Ελούντα: Ξεκινά η τουριστική επένδυση των 408 εκ. ευρώ για το Elounda Hills

Μεγάλη Ρωσική τουριστική επένδυση, ύψους 408 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Πρόκειται για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί άμεσα και αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όσο και και στη φάση λειτουργίας. Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων.

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ MIRUM HELLAS με ρωσικά κεφάλαια, προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση η οποία στοχεύει στην δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία “ELOUNDA HILLS” στο Άγιο Νικόλαο, Το σχέδιο “ELOUNDA HILLS” περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών

caffeine adv 2021

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες, θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button