ΚΡΗΤΗ

Elounda Peninsula All Suite Hotel: Αύξηση τζίρου παρά την πανδημίαΜπορεί ο κλάδος του τουρισμού να βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία του, ωστόσο το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να κρατήσει μέρος της αίγλης του και να προσελκύσει μερίδιο από την, συρρικνωμένη παγκοσμίως, ταξιδιωτική πίτα.

Παρότι μάλιστα οι πληρότητες των μονάδων της χώρας κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ακόμα και τους ισχυρούς μήνες της θερινής σεζόν, υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις ξενοδοχείων που κατάφεραν να τις διατηρήσουν σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα, αυξάνοντας παράλληλα και τον τζίρο τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο λόγος για το Elounda Peninsula All Suite Hotel, συμφερόντων της οικογένειας Σπύρου Κοκοτού, το οποίο ανακοίνωσε αύξηση τζίρου τον Αύγουστο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, οι επιδόσεις της μονάδας ήταν κι από τις καλύτερες την τελευταία δεκαετία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

swell adv 2021

Για την ακρίβεια η πληρότητά της μονάδας τον μήνα Αύγουστο έφτασε το 84%, την ώρα που η μέση πληρότητα των μονάδων της χώρας κινείτο στο 30% με 50%.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την πανδημία, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσουμε στα πολύ υψηλά εισοδήματα», ανέφερε σχετικά ο Ηλίας Κοκοτός. «Δεν προχωρήσαμε σε προσφορές και εκπτώσεις, αλλά αντίθετα προσελκύσαμε τους επισκέπτες αυτούς που είχαν μεν προτεραιότητα την ασφάλεια αλλά και την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι πως, τόσο στο Elounda Peninsula, όσο και στο άλλο μας ξενοδοχείο Elounda Mare, όλες οι ακριβές σουίτες και βίλες σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές πληρότητες τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο», τόνισε ο κ. Κοκοτός.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2020 το Elounda Peninsula All Suite Hotel, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της πλήρους ανακαίνισής του (ύψους 7εκ ευρώ), ενώ η οικογένεια Κοκοτού σχεδιάζει μεθοδικά τη συνέχεια του επενδυτικού της σχεδίου τόσο στο ίδιο ξενοδοχείο όσο και στα άλλα δύο καταλύματα συμφερόντων της, του Porto Elounda Golf & Spa Resort και του Elounda Mare Hotel, Relais & Châteaux.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button