Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Elounda Hills: Το πρότζεκτ που δημιουργεί μια πόλη πολυτελείας – Προκρατήσεις 100 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Μέχρι τα τέλη του 2026 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μαρίνας καθώς και των πρώτων κατοικιών που θα ανοίξουν την αυλαία στο κολοσσιαίο project Elounda Hills, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές και οικιστικές επενδύσεις που βρίσκονται σε ανάπτυξη αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης, που υλοποιείται από την εταιρεία Mirum και περιλαμβάνει τη μαρίνα, κατοικίες αλλά και ξενοδοχεία, που θα αναπτυχθούν σε μια συνολική έκταση 950 στρεμμάτων, φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωσή της να τοποθετείται χρονικά σίγουρα πριν από το 2032.

NOVA

Η ανοικοδόμηση του Elounda Hills, η οποία ξεκίνησε το 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο εκ των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2026.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

-Το πρώτο μέρος της Α’ Φάσης περιλαμβάνει την ανέγερση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην κορυφή του λόφου με 135 δωμάτια, το ξενοδοχείο της μαρίνας με 13 δωμάτια, την κατασκευή της μαρίνας, branded βίλες και διαμερίσματα, δρόμους, δίκτυα και εγκαταστάσεις.

– Το δεύτερο μέρος της Α’ Φάσης περιλαμβάνει branded βίλες, branded διαμερίσματα, non branded διαμερίσματα και βίλες, έναν βοτανικό κήπο, αμφιθέατρο, δρόμους και δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Mechanical Solutions

Στις δύο πρώτες φάσεις του project θα κατασκευαστούν περί τις 260 branded κατοικίες (διαμερίσματα και βίλες) προς πώληση. Τόσο τις κατοικίες όσο και το luxury resort ξενοδοχείο 5 αστέρων θα τα διαχειρίζεται η αλυσίδα 1Hotels ένα νέο, ηλικιακά, brand που αντιπροσωπεύει μια καινούρια σχολή σκέψης και μια φιλοσοφία όπου η βιωσιμότητα, η αειφορία, η υπευθυνότητα κατέχουν κεντρική θέση.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Mirum θα αποκτήσει πρόσβαση στο κοινό των ΗΠΑ και η 1 Hotel θα κάνει πιο έντονη την παρουσία της στην Ευρώπη.

Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπώληση κατοικιών, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Το έργο

Κεντρικό στοιχείο του οικιστικού έργου θα είναι το ξενοδοχείο 5 αστέρων με 135 δωμάτια (Hilltop Hotel) υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand “1 Ηotels” αλλά και οι 257 branded κατοικίες (κατά την 1η φάση) και βίλες υπό την ομπρέλα του ίδιου brand.

Θα δημιουργηθεί επίσης η μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα, με 202 θέσεις ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από 6 μέτρα έως 90 μέτρα), από τις οποίες οι 64 θα είναι μόνιμες (στις λιμενολεκάνες 1 και 2), ενώ οι 138 εποχικές. Έχουν προβλεφθεί επίσης 12 ακόμη θέσεις για super-mega yachts.Η παράκτια ζώνη θα διαθέτει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο, κλαμπ γιοτ, χώρο εστίασης και θέσεις ελλιμενισμού super-yachts, κατάλληλες για τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου. H νέα μπουτίκ μαρίνα θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Marnet Engineering Consulting S.A και τη διαχείρισή της θα αναλάβει η κορυφαία εταιρεία μαρινών παγκοσμίως, Camper & Nicholson Marinas. Η δημιουργία της μαρίνας θα αποτελέσει έναν νέο θαλάσσιο κόμβο στην περιοχή για τους λάτρεις των σκαφών και σε συνεργασία με τη μαρίνα του Αγίου Νικολάου θα δημιουργήσει έναν νέο πόλο έλξης για τον premium τουρισμό που αγαπά το yachting και τη ζωή εν πλω.

Πρώτες πωλήσεις

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Mirum έχει εξασφαλίσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε κρατήσεις από την έναρξη λειτουργίας του το καλοκαίρι του 2023. Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα που καταδεικνύει τη θετική υποδοχή των branded κατοικιών και το μεγάλο ενδιαφέρον από αγοραστές από όλο τον κόσμο για το πρότζεκτ.

Να σημειωθεί επίσης πως για 42 από τις κατοικίες όλων των ειδών και μεγεθών έχουν γίνει κρατήσεις με αντίστοιχες προκαταβολές. Σύμφωνα με τον CEO και Development Director της Μirum Άγγελο Αγγελιδάκη, οι αγοραστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σπίτια για ιδιοκατοίκηση, ενώ κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν την επαναμίσθωσή τους, ένα πρόγραμμα που προσφέρει η Mirum στους ιδιοκτήτες και μπορεί να προσφέρει ετήσια απόδοση άνω του 4% στην αξία κάθε κατοικίας.

Απασχόληση

Κατά την κατασκευή του έργου υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν πλέον των 1.200 ατόμων, ενώ με την πλήρη ανάπτυξη όλων των φάσεων του έργου Elounda Hills, οι μόνιμες θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα ανέλθουν τουλάχιστον σε 2.000. Στο ίδιο πλαίσιο, η όλη λειτουργία αλλά και η ποιότητα ενοίκων και ιδιοκτητών θα αποτελέσει παράγοντα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν υπεραξίες.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Camper & Nicholsons Marinas, που θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, τη λειτουργία και το branding της boutique μαρίνας στο Elounda Hills, θα δημιουργηθεί ένας νέος παγκόσμιος προορισμός για τους ιδιοκτήτες και τους λάτρεις των σκαφών αναψυχής, τοποθετώντας στον παγκόσμιο χάρτη το Εlounda Hills και την περιοχή του Αγίου Νικολάου.  Αυτή η συνεργασία θα προσελκύσει mega yachts, δημιουργώντας ένα νέο κόμβο θαλάσσιου τουρισμού. Η μαρίνα θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες και ανέσεις, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας αξία για την περιοχή.

Έτσι, μεγάλα σκάφη από το Σουέζ και την Αραβική Χερσόνησο θα μπορούν να κάνουν στάση για ανεφοδιασμό στην Κρήτη, την οποία τώρα παρακάμπτουν. Η μαρίνα θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες και ανέσεις, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας αξία για την περιοχή.

Mirum

Ο Όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 16 χρόνια και έχει πλέον την ιδιότητα του Στρατηγικού Επενδυτή. Είναι μία από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010. Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται, χρειάστηκαν περισσότερα από 15 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση, με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μέσω
Χάρης Φλουδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Back to top button