ΚΡΗΤΗ

ΕΛΜΕΠΑ: «Απείλησαν πως δε θα πάρουμε πτυχίο»

Την επιθετική συμπεριφορά, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, του οικονομικού υπεύθυνου της μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ απέναντι στους εναπομείναντες εστιακούς φοιτητές, καταγγέλλουν οι «Αγωνιστικές κινήσεις του ΕΛΜΕΠΑ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική τους ανακοίνωση, οι φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες, καθώς και να ξεχρεώσουν τα ενοίκιά τους, υπό την «απειλή», όπως αναφέρουν, πως «εάν παραμείνουν δε θα έχουν πρόσβαση στο πτυχίο τους», ενώ παράλληλα, είχαν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

caffeine adv2020b

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και επιθετική συμπεριφορά του οικονομικού υπεύθυνου της μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ απέναντι στους εναπομείναντες εστιακούς φοιτητές. Συγκεκριμένα οι φοιτητές απειλήθηκαν με την πρόφαση ότι αν δεν φύγουν από τις εστίες δεν θα μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους και δωμάτιο στις εστίες.

neratzoulis neo

Η διοίκηση των εστιών πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου να κλείσουν όλες οι εστίες πανελλαδικά, αναγκάζει τους εστιακούς φοιτητές να επιστρέψουν στις πόλεις τους. Αδιαφορεί πλήρως για την ασφάλεια και τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους, όπως και για την οικονομική επιβάρυνση που θα φέρει αυτή η μετακίνηση στις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση και σύστημα προωθούν από τη μια το «Μένουμε Σπίτι», επιβάλλουν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα για την πρόληψη από τον ιό, ενώ από την άλλη διώχνει τους οικότροφους από τα σπίτια τους, εκθέτοντας τους σε περαιτέρω κίνδυνο.

Στις φοιτητικές εστίες του ΕΛΜΕΠΑ, στις οποίες οι φοιτητές εδώ και χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο για τη διαμονή τους, τώρα με βάση τις υπουργικές διατάξεις για αναστολή της λειτουργίας των εστιών και των λεσχών, και με πρόφαση τις οικονομικές αδυναμίες του ιδρύματος να συντηρεί τις εστίες χωρίς έσοδα, έδιωξε εκατοντάδες φοιτητές. Προηγουμένως τους είχε ήδη αναγκάσει να ξεχρεώσουν τα ενοίκιά τους υπό την απειλή ξανά ότι εάν παραμείνουν δε θα έχουν πρόσβαση στο πτυχίο τους, έκοψε τη θέρμανση και το ζεστό νερό, ενώ σταμάτησαν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς το ίδρυμα. Και σαν κερασάκι στην τούρτα τώρα με ακόμα πιο έντονες τραμπούκικες κινήσεις απομάκρυναν και τους τελευταίους εναπομείναντες εστιακούς.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Απορρέει από την πραγματική εξαθλίωση που αναπαράγει αυτό το σύστημα για το λαό, και που συνεχίζει ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Το σύστημα μας πετάει το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» για ό,τι μέλει γενέσθαι αδιαφορώντας για τις ζωές μας και την ασφάλειά μας, ενώ ταυτόχρονα πλήθος εργαζομένων αναγκάζεται να πηγαίνει στις δουλειές χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό και κλίνες.

Ας μην γίνει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας κανονικότητα! Οι φοιτητές και ο λαός να βγούμε μπροστά, ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δημόσια υγεία, την σίτιση, στέγαση ,μεταφορές! Να μην πληρώσουμε τα σπασμένα αυτού του συστήματος! Ο ιός μπορεί να απειλεί τον λαό αλλά ο καπιταλισμός τον θυσιάζει!»

Σχετικά άρθρα

Back to top button