ΚΡΗΤΗ

«Έκρηξη» του ιϊκού φορτίου στα λύματα | Στο «μικροσκόπιο» Χανιά και Ρέθυμνο

Τη στιγμή που επιταχύνονται οι διαδικασίες για την άρση των μέτρων έναντι της Covid 19 κι ενώ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δείχνουν ότι παρά τη σταδιακή αποσυμπίεση του ΕΣΥ, ο κορωνοϊός παραμένει παρών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από το ιïκό φορτίο στα αστικά λύματα.

Ειδικότερα, στο διάστημα από 24 έως 30 Μαΐου παρατηρήθηκε αύξηση στο μέσο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρουσίασαν τέσσερις από τις 12 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, ενώ αντίθετα πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο επτά περιοχών.

Συγκεκριμένα, «έκρηξη» παρατηρείται σε Πάτρα και Χανιά, με αύξηση 50% και 78% αντίστοιχα και ακολουθούν Ιωάννινα και Ρέθυμνο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button