ΚΡΗΤΗ

Εκλεισε με συντονισμένη επιχείρηση το υποτιθέμενο καταφύγιο ζώων στον Αγιο Νικόλαο

Στο κλείσιμο του υποτιθέμενου καταφυγίου που λειτουργούσε κοντά στον παλιό ΧΥΤΑ προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τη στήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και παρουσία της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απομακρύνθηκαν τα τελευταία 11 σκυλιά και επτά νεογέννητα κουτάβια, που ήταν στον χώρο αυτό.

caffeine adv 2021

Τα ενήλικα ζώα απομακρύνθηκαν με την καθοριστική συνδρομή του μοναδικού στην Κρήτη πιστοποιημένου στελέχους που υπηρετεί στο κυνοκομείο Ηρακλείου και συμμετείχε ενεργά στην όλη επιχείρηση.

Τα ζώα περιποιήθηκε κτηνίατρος που προχώρησε σε αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να προχωρήσει στη στείρωσή τους όπως προβλέπεται από το νόμο.

neratzoulis neo

Συνεργασία

Ήταν μια από τις σπάνιες φορές, που είδαμε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, η οποία ανέδειξε πως συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας με την συνδρομή των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση αυτή είχε κληθεί και ήταν παρούσα η Αστυνομία, ύστερα από αίτημα συνδρομής προκειμένου να αποτραπούν έκνομες ενέργειες σε βάρος ανθρώπων και ζώων.

Τα κουτάβια

Τα κουτάβια που βρέθηκαν μέσα σ’ ένα σκίνο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρέπει να γεννήθηκαν το τελευταίο διήμερο. Είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους σε χώρο φύλαξης, προκειμένου να μεγαλώσουν και να είναι ικανά να διατεθούν για υιοθεσία.

Με αφορμή το δεδομένο αυτό προκαλεί εντύπωση πως – παρά τα όσα έχουν συμβεί και γραφτεί τον τελευταίο καιρό – γεννήθηκαν στο χώρο αυτό κουτάβια και σε τέτοιες συνθήκες; Και μόνο το γεγονός αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει με τα υποτιθέμενα καταφύγια. Διότι ακόμα και με καλές προθέσεις, οι χώροι αυτοί δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα για την υγιεινή και την διαβίωση των ζώων, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται λύνουν.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button