ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Εκκλησία της Κρήτης: Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος – Τι αποφασίστηκε

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία χθες 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Μελέτησε το θέμα των δασικών χαρτών, σε σχέση με αγροτολιβαδικές εκτάσεις Ιερών Μονών και Ενοριών της Μεγαλονήσου που έχουν απομείνει από τις κατά καιρούς αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η Τοπική Εκκλησία αισθάνεται χρέος να προστατεύσει την λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδική περιουσία, από τα Μοναστήρια και είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις κατά Νόμο απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τις σύγχρονες εκφράσεις παραβατικής συμπεριφοράς και περιστατικά που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο, αποφάσισε την αποστολή σχετικής Συνοδικής Εγκυκλίου.

“IN_AND_OUT

Αντικείμενο έντονης συζήτησης και προβληματισμού αποτέλεσαν φαινόμενα που τείνουν να εκκοσμικεύσουν και να αποιεροποιήσουν εντελώς τα Ιερά Μυστήρια, ιδιαίτερα του Γάμου και της Βαπτίσεως, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο από το σωτηριολογικό χαρακτήρα και περιεχόμενό τους.

Εν όψει, τέλος, των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ημέρες και ευλογημένο το νέο έτος.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button