ΚΡΗΤΗ

Ε.Π.Κ.Κρήτης: «Παράνομες πρακτικές από Ινστιτούτα Αδυνατίσματος – Δεκάδες οι καταγγελίες»

“Κρούσματα” παραπλανητικών πρακτικών ,από τα Κέντρα Αδυνατίσματος και Αισθητικής ,δέχεται, το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από αρκετές καταγγελίες, από καταναλωτές που αρκέστηκαν ,στα “ελκυστικά πακέτα” των εν λόγω επιχειρήσεων , χωρίς να γνωρίζουν, τα δικαιώματα τους.

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς αποφυγή τέτοιων περιπετειών, που αφενός είναι ψυχοφθόρες αλλά και υποθάλπουν και οικονομικές απαιτήσεις ,για τους καταναλωτές, , από υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν, καθώς τα Κέντρα Αισθητικής ,συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών,οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι, τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :

caffeine adv2020b
  • Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης
  • Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις
  • Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση
  • Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής.

Επίσης, ο καταναλωτής:

  • Εάν υπογράψει σύμβαση μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς σπουδαίο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.
  • Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

Καλούν, λοιπόν, τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προσέχουν τους όρους που υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οποιοδήποτε έγγραφο υπογράφουν.

neratzoulis neo

Τέλος, εάν παρεμπιπτόντως εάν κάποιος καταναλωτής, πέσει “θύμα” από τέτοιες πρακτικές μπορεί να το καταγγείλει στην ΄Ένωση με οποιανδήποτε τρόπο,( ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά , ταχυδρομικά) email. [email protected] gmail.com , FAX 2821092306, thl.2821092666

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι ,ύστερα από την καταγγελία μέλους μας και την παρέμβαση του νομικού της τμήματος της ΄Ένωσης ,επεστράφη ποσό ύψους 1200 ευρώ για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button