ΚΡΗΤΗ

Δύο νέα σημαντικά μηχανήματα για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους, από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η προμήθεια ενός Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου – Στεφανιογράφου ενός επιπέδου, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 680.000 € και η προμήθεια ενός Συγκροτήματος Μαγνητικού Συντονισμού (MRI)-3Tesla για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.400.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

caffeine adv2020b

Επίσης από το Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια ογδόντα τριών ολοκληρωμένων Σετ Ηλεκτρικών Κλινών Νοσηλείας, για την κάλυψη των αναγκών Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 365.200 €. Η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί ένα μέρος του συνολικού ποσού των 1.375.306 ευρώ περίπου, που προγραμματίζεται να κατατεθεί από την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τις προσεχείς ημέρες προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας και αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, για τις ανάγκες της νέας πτέρυγας του Β.Γ.Ν.Η..

Πηγή χρηματοδότησης της προμήθειας των εν λόγω έργων είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 και θα υλοποιηθούν μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων ένταξης τους από τον  Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button