Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Εγκρίθηκε η κατάθεση αιτήματος για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ομόφωνα εγκρίθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, η απόφαση κατάθεσης αιτήματος στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) δίνει τη δυνατότητα επιστροφής στο σχολείο σε κάθε ενήλικο άτομο που δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Απολυτήριο τίτλο ώστε να ενταχθεί απρόσκοπτα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

NOVA

Είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης, με συνολική διάρκεια φοίτησης δύο εκπαιδευτικά έτη και απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μέσα από αυτόν τον θεσμό, παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να αναπτύξουν συνολικά τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά τους να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή της κοινωνίας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τόσο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Ψυλλάκης έδωσαν έμφαση στα πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη για το Δήμο και τους Δημότες, με τη Δημοτική Αρχή να επενδύει στα εφόδια που προκύπτουν από την τυπική και δια βίου εκπαίδευση μέσω αυτού του εναλλακτικού τρόπου εκπαίδευσης.

“Είναι χρέος μας η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αλλά και όσων θέλουν μία δεύτερη ευκαιρία στη γνώση και τη ζωή. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ένα τέτοιο Σχολείο θα “αγκαλιαστεί” από τους δημότες μας οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να αποκτήσουν τα βασικά προσόντα και εφόδια που απαιτούνται σήμερα προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσα από την ανάδειξη των κοινωνικών δεξιοτήτων που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν- για διάφορους λόγους-λόγω της διακοπής στη φοίτησή τους στα μαθητικά χρόνια. Επειδή έχει διαπιστωθεί ότι η σχολική διαρροή στο Γυμνάσιο έχει σημαντικά ποσοστά στην ευρύτερη περιοχή και λόγω των διαπιστωμένων αναγκών σε προσωπικό αλλά και των αναγκών που θα προκύψουν από τη λειτουργία του νέου Αεροδρομίου επιβάλλεται η δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.  Η τοπική κοινωνία έχει ήδη ενημερωθεί για την ύπαρξη αυτού του εναλλακτικού θεσμού εκπαίδευσης και ήδη έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που επιθυμούν να φοιτήσουν στο παραπάνω σχολείο“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου.

Mechanical Solutions

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι ένας επαρκής αριθμός συμμετεχόντων, ώστε το εγχείρημα να είναι βιώσιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιώργο Γαλυφιανάκη στο τηλέφωνο 28913 40395, ώστε να δηλώσουν την πρόθεση και το ενδιαφέρον τους να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η λειτουργία του ΣΔΕ μπορεί να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2024 με την έναρξη της  νέας σχολικής χρονιάς σε κτιριακές εγκαταστάσεις που θα αποφασίσει η Σχολική Επιτροπή.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο