Europlan

Xaritakis
Debate
ΚΡΗΤΗ

Δήμος Μαλεβιζίου: Ξεκινά το έργο ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή της Ανόδου

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Μαλεβίζι, μια μεγάλη μέρα για το Γάζι. Η εμβληματική ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου ξεκινά από το ύψος της Ανόδου και μαζί της ξεκινά και η πρώτη εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης της Αγίας Μαρίνας που κυρώσαμε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι σημερινές υπογραφές είναι γραμμένες με το μελάνι των δημοτών μας και σηματοδοτούν το Μαλεβίζι που αλλάζει, το Γάζι που αλλάζει και γίνεται πόλη σύγχρονη και προσβάσιμη. Ένα μεγάλο βήμα, με προϋπολογισμό μελέτης που αγγίζει το 1.000.000€  για το Μαλεβίζι που τους αγκαλιάζει όλους και έρχεται πιο κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του.

“IN_AND_OUT

Ένα θερμό ευχαριστώ στoν ΑΔΜΗΕ και την ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection, καθώς η ανάπλαση στο συγκεκριμένο τμήμα υλοποιείται με δωρεά έργου από τα ανταποδοτικά οφέλη που διεκδικήσαμε και καταφέραμε στο πλαίσιο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που με δική της δωρεά εκπονήθηκε η σημαντική υδραυλική μελέτη χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το έργο. Μια μελέτη που εκπόνησε ο εξειδικευμένος μελετητής Γιάννης Γαλερίδης, που δυστυχώς χάσαμε τόσο ξαφνικά από κοντά μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε και μας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουμε ολοκληρωτικά στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν να φτάσουμε σήμερα εδώ: πρωτίστως στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, τη Διευθύντρια Ρένα Παπαδάκη και τις Προϊσταμένες Βούλα Κουτάντου και Μαρία Γρηγοράκη, στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο Σπύρο Καλλέργη και συνολικά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων των μελών της αντιπολίτευσης για την εποικοδομητική συνεργασία. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα για τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που οφείλουν να συνοδεύουν το έργο και ξεκινάμε!

Mechanical Solutions

Για το Μαλεβίζι που αλλάζει πολύ, με σταθερά βήματα και ξεκάθαρους στόχους.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή της Ανόδου.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από την ανάδοχο εταιρία LYDAKIS Construction ενώ η χρηματοδότηση του έργου για το συγκεκριμένο τμήμα, προέρχεται από το πακέτο των ανταποδοτικών οφελών που πέτυχε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτη – Αττική.

Υπενθυμίζεται πως από τις 20 Ιουνίου είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου από τον Ξηροπόταμο μέχρι την περιοχή της Ανόδου, με προϋπολογισμό 7.397.100 εκ των οποίων  6.000.000 ευρώ έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Μαλεβιζίου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

  • Ενιαίο κατάστρωμα οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 6,60μ.,
  • Ενιαία διαχείριση των στρώσεων στα πεζοδρόμια εξασφαλίζοντας το σύνολο της διεκδίκησης του ελεύθερου χώρου κίνησης,
  • Πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με ελάχιστα πλάτη 2,10μ.
  • Ποδηλατόδρομος (λωρίδα ποδηλάτου) εκατέρωθεν της οδού πλάτους 1,5μ.,
  • Υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, γραμμικές, στο μεγαλύτερο μήκος της εξωτερικής λωρίδας του πεζοδρομίου για οπτικό και λειτουργικό διαχωρισμό της κίνησης και της στάθμευσης παρά την οδό,
  • Τοπικές εσοχές για εξυπηρέτηση της δημόσιας συγκοινωνίας και τροφοδοσίας καταστημάτων,
  • Τοποθέτηση ιστών φωτισμού για το οδόστρωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και επί των ιδίων, τοποθέτηση δευτερευόντων προβολέων για φωτισμό των πεζοδρομίων σε απόσταση 22 μ. περίπου και εναλλάξ στα απέναντι πεζοδρόμια (μέση απόσταση 11μ.)
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (σταθερά παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων).

Ολοκληρωμένο δίκτυο για όμβρια ύδατα κατά μήκος του έργου.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου για την υπογραφή της σύμβασης:


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button