Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΔιεθνής οικολογική διάκριση για το 4ο νηπιαγωγείο Κισσάμου (ECO School)

Διεθνής οικολογική διάκριση για το 4ο νηπιαγωγείο Κισσάμου (ECO School)

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου θα βραβευτεί σήμερα Παρασκευή (20/1) στο Δημαρχείο, με «πράσινη σημαία», από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικών Σχολείων (ECO School).

Το γεγονός αυτό αποτελεί επιβράβευση για το σχολείο αυτό που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, αν μη τι άλλο, είναι πρωτοποριακές.

mechanical adv 2021

Στις πρωτοβουλίες του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου ανήκουν η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η προσομοίωση της Μινωικής ανασκαφής, το «εικονικό» τηλέφωνο για παραμύθια, αλλά και η εφημερίδα «Τα Μαντάτα του 4ου» (που ήδη έχει βραβευτεί άλλες τρεις φορές), καθώς και άλλες δράσεις.

apostolakis adv 2

Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου έχει την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη (όπως και όλα τα σχολεία της Κισσάμου) του Δήμου, της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αλλά και των γονέων των παιδιών που και αυτοί συνεισφέρουν με διάφορους τρόπους.

Η Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου, Άννα Στεφανουδάκη τονίζει: «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα μας κάλεσαν από τα Οικολογικά Σχολεία να μας δώσουν την «πράσινη σημαία». Έχουμε την τιμή το σχολείο μας να γίνει το πρώτο στην Κίσσαμο και το τρίτο στα Χανιά, με την πράσινη σημαία.

Μας βραβεύει ένα Διεθνές Δίκτυο που επιβραβεύει τα σχολεία που έχουν οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση. Εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας και για φέτος μάλιστα, είμαστε σε ένα άλλο δίκτυο, της Αειφόρου ανάπτυξης, που είναι πιο σημαντικές και πιο δύσκολες οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Βασίλης Γλαμπεδάκης δηλώνει: «Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του 4ου Νηπιαγωγείου και ευχαριστούμε την κ. Στεφανουδάκη και τους ανθρώπους του σχολείου γιατί κάνουν πράγματα για το καλό των παιδιών μας.

Είναι τιμή για το Δήμο μας που το 4ο Νηπιαγωγείο βραβεύεται.

Ως Δήμος Κισσάμου ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κισσάμου κ. Κουφάκη Μιχάλη για την τεράστια δουλειά που κάνει. Επίσης, την αντιδήμαρχο Σταυρούλα Βαρουχάκη που συνεπικουρεί προς αυτή την κατεύθυνση».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-