ΚΡΗΤΗ

Διεθνής διαγωνισμός για την προβολή του Ψηλορείτη

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ανωγείων ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές και την κατάρτιση των όρων του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο Κέντρο Προβολής της κτηνοτροφίας και της βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη.

Η εν λόγω δράση, προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ, αφορά στη δημιουργία ενός χώρου αναφοράς για την προβολή των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα όπως είναι η κτηνοτροφία, της βιοποικιλότητας της προστατευόμενης περιοχής και της σχέσης μεταξύ τους στην περιοχή του Ψηλορείτη. Η περιοχή του Ψηλορείτη, έχει ιδιαίτερα γεωγραφικά, φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, ορισμένα εκ των οποίων διατηρούνται ζωντανά και αναλλοίωτα μέχρι σήμερα. Και ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν και δύναται να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ταυτότητας της περιοχής και τον εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος της.

Ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών, μέσω μιας δυναμικής ενημέρωσης. Για να προσελκύσει επισκέπτες και να τους ευαισθητοποιήσει, το Κέντρο θα πρέπει να προσφέρει ελκυστική ερμηνεία, ζωντανή και διαδραστική παρουσίαση και εύστοχη – ολοκληρωμένη θεματικά προσέγγιση. Το παραγόμενο αποτέλεσμα θα είναι ένας επισκέψιμος χώρος που δεν θα προσφέρει μόνο ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία στους επισκέπτες και στους χρήστες της περιοχής. Επομένως το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού Κέντρου προβολής που θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το Κέντρο περιλαμβάνει τους κάτωθι χώρους:

-Μόνιμο Εκθεσιακό Χώρο.

-Χώρο παρουσιάσεων, μάθησης και εκπαίδευσης.

-Χώρο διοίκησης.

-Χώρο υποδοχής & Εκθετήριο προϊόντων και γεύσεων.

-Χώρο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης επισκεπτών στον προαύλιο χώρο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close