Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση για έργα αγροτικής οδοποιίας

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Για τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για τη πολύπλευρη στήριξη του πρωτογενή τομέα ενημέρωσε το Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Αρχικά, υπήρξε ενημέρωση για την για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια επιστροφή στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης, συνολικού ύψους 70.000.000 ευρώ προκειμένου να στηριχθεί στην πράξη η προσπάθεια των παραγωγών.

Mechanical Solutions

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε το Ρεθεμνιώτη Βουλευτή ότι σε επίπεδο Π.Ε Ρεθύμνου εντάχθηκαν   στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 3.730.000 ευρώ.  Με αυτόν τον τρόπο με δεδομένη τη στενή συνεργασία των δυο ανδρών και με την πολύτιμη συμβολή του Υφυπουργού κ.  Γιώργου Στύλιου και του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννιδή δρομολογήθηκε μια ουσιαστική προσπάθεια να σχεδιαστούν, να χρηματοδοτηθούν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ακολουθούν τα έργα που εγκρίθηκαν και οι προϋπολογισμοί τους:

  • ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις οδού Τ.Κ Αρχαίας Ελεύθερνας – 500.000 ευρώ.
  • ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ – Αγροτική οδός Σκεπαστής προς παραλία – 230.000 ευρώ.
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Βελτίωση βατότητας Δημοτικών Οδών Δήμου Αγίου Βασιλείου – 500.000 ευρώ.
  • ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ- Βελτίωση βατότητας Αγροτοκτηνοτροφικής οδού εντός κοινοτήτων Αποδούλου και Νίθαυρης Δήμου Αμαρίου –  1.000.000 ευρώ.
  • ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ – Βελτίωση προσβασιμότητας, αγροτικής οδοποιίας και αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας Δήμου Ανωγείων (τρία έργα) 1.500.000 ευρώ.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Είναι απολυτά ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προχωρούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές-κτηνοτροφικές περιοχές της Κρήτης να είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Πέρα από τη σειρά παρεμβάσεων στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών (επιστροφή ΕΦΚ, νέοι αγρότες, βιολογικά, μέτρα στήριξης κόστους παραγωγής) ιδιαίτερη σημασία για τη στήριξη της πραγματικής παραγωγής έχει και η δημιουργία των καταλλήλων υποδομών.

Σε αυτή την κατεύθυνση,  με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά  για την ένταξη σε επίπεδο Π.Ε Ρεθύμνου έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 3.730.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ολοκληρώνεται έτσι μια συστηματική προσπάθεια συνεργασίας με τους Δήμους του Ρεθύμνου προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή προσβασιμότητα στις εκμεταλλεύσεις η οποία θα συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία νέας δυναμικής των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής.

Αναπτύξαμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους μέσα από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία και με αυτόν τον τρόπο συμπεριλαμβάνοντας και τις χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών η συνολική παρέμβαση σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας για την Π.Ε Ρεθύμνου υπερβαίνει τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ. (Ενδεικτικά, για την τρέχουσα περίοδο  από το ΥΠ.ΕΣ χρηματοδοτήθηκε με 2.906.800 ευρώ ο Δήμος Μυλοποτάμου, με 1.100.000 ευρώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου  με 2. 532.716 ευρώ ο Δήμος  Αμαρίου, με 2.045.000 ευρώ ο Δήμος Ανωγείων).  Συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια με στόχο  την ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων και την εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά καθώς και τον Υφυπουργό κ.  Γιώργο Στύλιο και τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννιδή για την ουσιαστική συνεργασία».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button