ΚΡΗΤΗ

Χιλιάδες αλλοδαποί απέκτησαν Ελληνική Ιθαγένεια στην Κρήτη

Τα τελευταία 2 χρόνια, το πράσινο φως άναψε σε 5.100 αιτήσεις παιδιών αλλοδαπών που γεννήθηκαν στο νησί και φοιτούν ή φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά αλλοδαπούς από την Αλβανία ενώ υπάρχουν περιπτώσεις και από τα Σκόπια.

Όπως διαπιστώνουν αρμόδιοι, οι αλλοδαποί που απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία ενώ την ίδια ώρα παρατηρούνται μετακινήσεις αλλοδαπών από άλλες περιοχές της χώρας μας προς το νησί μας.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες ανανέωσης της άδειας παραμονής στην αρμόδια διεύθυνση, οι ενδιαφερόμενοι γκρινιάζουν λόγω της γραφειοκρατίας.Πάντως, σε 3 μήνες εκτιμάται ο χρόνος αναμονής για την ωρίμανση του φακέλου και για όσους τηρούν τις προϋποθέσεις για την ελληνική Ιθαγένεια στην Δ/νση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Αντιθέτως, στις περιπτώσεις των ενηλίκων που εξετάζονται με τη διαδικασία της πολιτογράφησης, η διαδικασία κυλά με αργούς ρυθμούς ενώ το 40% των περιπτώσεων, απορρίπτεται.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close