Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος που συνδέει τον ΒΟΑΚ με την πόλη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ένα έργο «κεφαλής» για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και «πνοής» για την πόλη των Χανίων, ο νέος δρόμος των Μουρνιών που συνδέει το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης με τα Χανιά, από σήμερα Τετάρτη 27/03/2024, δόθηκε στην κυκλοφορία, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ., κ. Άρη Παπαδογιάννη, του προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρή Νίνου, εκπροσώπων του αναδόχου και υπηρεσιακών στελεχών.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, βρισκόμενος στους χώρους του νέου κόμβου, ο κ. Παπαδογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Mechanical Solutions

«Ένα εμβληματικό έργο για τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης των Χανίων, παραδίδεται προς χρήση. Ο νέος δρόμος που συνδέει πλέον τον κόμβο των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, είναι πραγματικότητα, κόντρα σε όλα τα δεδομένα που υπήρχαν για το συγκεκριμένο έργο.

Με πολλά προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να τα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του. Με σημαντικές καθυστερήσεις που προκάλεσαν δικαιολογημένες αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτών. Το σημαντικό είναι πως η βασική πύλη εισόδου της πόλης των Χανίων, από σήμερα περνάει στη νέα της «εποχή».

Μέρα με την ημέρα το έργο αυτό, θα έρθει από μόνο του να μας «δείξει» το πόσο αναγκαία ήταν η υλοποίηση του. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα σε όλους εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Κάποιοι δε απ’ αυτούς, αναγκάστηκαν ν’ αλλάξουν τις καθημερινές τους κυκλοφοριακές συνήθειες. Με τη δική τους υπομονή και συμπαράσταση, φτάσαμε τελικά στο επιθυμητό σημείο, που σίγουρα όταν το έργο αυτό ξεκινούσε, δεν ήταν δεδομένο.

Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω, όλους εκείνους που με το δικό τους τρόπο ο καθ’ ένας, συνέδραμαν στη «μεγάλη» αυτή προσπάθεια. Την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις υπηρεσίες του υπουργείου. Προσωπικά τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο.

Την βουλευτή Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η συνδρομή της οποίας υπήρξε καταλυτική. Την Περιφέρεια Κρήτης συνολικά για τη συνεργασία της. Όλους τους Δημάρχους που προσπάθησαν να δώσουν λύσεις, σ’ ένα ομολογουμένως πολύ σύνθετο όπως εξελίχθηκε συγκοινωνιακό έργο.

Τους υπηρεσιακούς που ενεπλάκησαν, τόσο από πλευράς Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όσο και του συνόλου των φορέων που συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του.

Τους εργάτες που δούλεψαν στο εργοτάξιο.

Οι υπολειπόμενες εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, θα εκτελούνται εκτός οδοστρώματος επί των πεζοδρομίων έως την περαίωσή τους και αφορούν στην τοποθέτηση δικτύων Ο.Κ.Ω. στα πεζοδρόμια και στην ολοκλήρωση των πλακοστρώσεων.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους οδηγούς, τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων ότι δεν θα υπάρξουν άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η σημερινή θα είναι και η τελική μορφή κυκλοφορίας, πάνω στην οποία θα πρέπει πλέον όλοι μας να προσαρμοστούμε».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button