ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Παραδόθηκε η μελέτη για τον νέο κόμβο στην Σούδα

Τη μελέτη για τον κόμβο της Σούδας παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η μελέτη εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων , θα εξεταστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας η οποία, όπως επισημάνθηκε, θα αναζητήσει κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίησή της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και αφορά σε ένα σύμπλεγμα παρεμβάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών και κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένων νησίδων σε επιμέρους σημεία, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επιπλέον, υπάρχει μία ξεχωριστή ανάθεση από τον Δήμο σε έναν εξειδικευμένο συγκοινωνιολόγο, για να επιλύσει επιμέρους ζητήματα μετά από αιτήματα πολιτών για να διεκπεραιωθεί συνολικά η μελέτη για την κατασκευή του έργου.

Η δημοπράτηση θα γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου, γι΄αυτό το «έργο πνοής, που βελτιώνει την ασφάλεια των οδηγών σε αυτή την πύλη εισόδου για την πόλη των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Με την παράδοση της μελέτης, δίνεται απάντηση για τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του δρόμου, αλλά και της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, το μόνο που μένει, μετά και την τελική εξέταση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι η ένταξη στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ξεκινήσει η υλοποίησή του», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι «με χαρά αποδεχτήκαμε την μελέτη που εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και την περιμέναμε αρκετό καιρό, καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στην περιοχή. Η οργάνωση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο», σημείωσε ο κ. Καλογερής και δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για ένα τόσο επιτακτικό έργο.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

komvos Souda 3

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, συμπλήρωσε πως αποτελεί ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων για τον κόσμο της Σούδας και των Χανίων γενικότερα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας στους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά άρθρα

Back to top button