Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Νέα χρηματοδότηση για εφαρμογές «Έξυπνης Πόλης»

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Την ένταξη του έργου του Δήμου Χανίων: «Ελληνικές έξυπνες πόλεις: Επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον» , με συνολικό προϋπολογισμό 2.970.000 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενέκρινε με απόφασή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση έργων για τη διευκόλυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω επενδύσεων «έξυπνων πόλεων», καθώς και σε υποδομές και συστήματα για ένα βιώσιμο και πράσινο αστικό μέλλον.

NOVA

Για τον Δήμο Χανίων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2.970.000 ευρώ για το έργο που αναλύεται σε δύο τομείς για τις εξής δράσεις:

1.    «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων»:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

1.1.   Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα για τον τομέα της καθαριότητας και Εφαρμογή χαρτογράφησης, οργάνωσης και διαχείρισης της αποκομιδής απορριμμάτων με χρήση αισθητήρων στον στόλο των απορριμματοφόρων του Δήμου Χανίων

1.2.   Εφαρμογή διαχείρισης στόλου απορριμματοφόρων και βελτιστοποίησης των δρομολογίων

Mechanical Solutions

1.3.   Πρόγραμμα «Επιβράβευση Όσο Πετάω» (Reward As You Throw), με καινοτόμο ξεχωριστή συλλογή Βρώσιμων λιπών και ελαίων: Μηχανήματα συλλογής και αποθήκευσης τύπου ΑΤΜ, μπουκάλια συλλογής και πλυντήρια μπουκαλιών.

1.4.   Πρόγραμμα «Επιβράβευση Όσο Πετάω» (Reward As You Throw), με καινοτόμο ξεχωριστή συλλογή Βρώσιμων λιπών και ελαίων: Ψηφιακή πλατφόρμα κ.λπ. εξοπλισμός ανταπόδοσης

1.5.   Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης Ωφελούμενων Κοινωνικών Δομών & Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών

1.6.   Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης Βρεφικών, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Δήμου Χανίων

1.7.   Έξυπνος Οικιακός Εξοπλισμός Τηλεφροντίδας

1.8.   Συσκευές συλλογής και μετάδοσης ιατρικών δεδομένων

1.9.   Ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης

1.10.   Σταθμοί Μέτρησης Περιβαλλοντικών Παραμέτρων

1.11.   Παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας σε δημοτικά κτήρια

2.    «Δράσεις  έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων»:

2.1.   Ολοκληρωμένο Ευφυές σύστημα φωτεινής σηματοδότησης

2.2.   Ολοκληρωμένο σύστημα έξυπνης διαχείρισης στάθμευσης (παρόδια, αποτροπή στάθμευσης και ζώνες στάθμευσης)

2.3.   Διαχείριση Στάθμευσης -Πάρκινγκ Ρεγγίνα

2.4.   «Έξυπνο» σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

2.5.   Νέες Υπηρεσίες προς τους πολίτες μέσω του Δημοτικού GIS

2.6.   Εκσυγχρονισμός των κεντρικών πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου, ως βασική υποδομή για νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

2.7.   Δημοτικά ATMs

2.8.   Εξοπλισμός για τη δημιουργία Δημοτικού Κέντρου ψηφιακής επιμόρφωσης – Ψηφιακή Ακαδημία

2.9.   Πλατφόρμα – εξοπλισμός διαβουλεύσεων και συμμετοχικού σχεδιασμού

2.10. Δράσεις κυβερνοασφάλειας

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε καταφέρει την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στον Δήμο Χανίων. Με την επιπλέον χρηματοδότηση που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε, θα επεκτείνουμε επιπλέον τις ψηφιακές εφαρμογές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά τους. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Υπουργούς, Θ. Λιβάνιο, Κ. Πιερρακάκη και Θ. Σκυλακάκη, για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία. Τα θερμότερα συγχαρητήρια, ωστόσο, τα αξίζουν οι συνεργάτες μας στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, για τη σκληρή και αδιάκοπη δουλειά που κάνουν και οδηγεί και στις συγκεκριμένες εντάξεις χρηματοδότησης».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης, οι χρηματοδοτήσεις που αξιοποιούνται από τον Δήμο Χανίων, θα τον καταστήσουν έναν από τους πρωτοπόρους δήμους σε όλη τη χώρα στην καινοτομία.

Οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2023, ενώ η πλήρης ολοκλήρωση των έργων του προγράμματος, πρέπει να έχει υλοποιηθεί και να εφαρμόζεται έως το τέλος του 2025. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button