Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Επίσκεψη Σταϊκούρα στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Την έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 05/02/2024, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος, καθώς επίσης οι κύριοι  Κωνταντίνος Μαγουλάς Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Δημήτρης Αναγνώπουλος Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών και Υποδομών,  στη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ., υπό την παρουσία του κ. Άρη Παπαδογιάννη, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρή Νίνου  υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και τα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του «Οργανισμού».

NOVA

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, οι βουλευτές Χανίων κ. Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπερφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και η εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη, κ. Μαριάννα Μποτωνάκη.

Οι κύριοι  Παπαδογιάννης και Νίνος ενημέρωσαν το κυβερνητικό κλιμάκιο για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης,  για την πορεία των έργων που υλοποιεί και που προγραμματίζει να εκτελέσει τα επόμενα χρόνια στο νησί,  ενώ ιδιαίτερος ακόμη λόγος έγινε για τον πλήρη μετασχηματισμό του «Οργανισμού», τη σύνταξη νέου «Στρατηγικού» και  «Επιχειρησιακού σχεδίου», τη δημιουργία  ουσιαστικά της νέας του «εταιρικής ταυτότητας», καθώς και για τις προκλήσεις της «νέας εποχής» που αντιμετωπίζει ο Ο.Α.Κ. από «θέση ισχύος».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο κ. Παπαδογιάννης, αφού καλωσόρισε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ανέλυσε την «πολιτική στόχευση της διοίκησης για το μέλλον του «Οργανισμού». Ο ίδιος στάθηκε «στην ανάγκη εδραίωσης της θέσης του Ο.Α.Κ., στον σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία μεγάλων περιβαλλοντικών έργων στο νησί, τα οποία θα καταστίσουν τα επόμενα χρόνια τον «Οργανισμό» , «πρωταγωνιστή» των εξελίξεων στην Κρήτη, επιφέροντας του παράλληλα και σημαντικά έσοδα. Η διοίκηση, ανέλυσε ακόμη το θέμα του ενεργειακού ζητήματος που απασχολεί τον Ο.Α.Κ. και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση..

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Κρήτη, για να διαπιστώσουμε την εξέλιξη υλοποίησης εμβληματικών έργων, τα οποία δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο νησί. Έργα, των οποίων ο Προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ. Ξεκινήσαμε από τα Χανιά, όπου είχαμε μια παραγωγική συνάντηση στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του. Διοίκηση με την οποία έχουμε στενή συνεργασία, σε μηνιαία βάση, δρομολογώντας σημαντικές παρεμβάσεις για το νησί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Mechanical Solutions

Από τη δική του πλευρά,  ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, τόνισε ότι  «Ο ΟΑΚ είναι μια κληρονομιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κρήτη και κυρίως ένα πάρα πολύ σημαντικό πείραμα. Και αυτό γιατί δεν είναι μία κρατική εταιρεία αλλά μία εταιρεία στην οποία εκτός των άλλων συμπράττουν και η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Κρήτης. Το έργο που παράγει ο ΟΑΚ είναι πολύ σημαντικό. Ο ΟΑΚ αποτελεί έναν πιλότο, ο οποίος σε ένα επόμενο βήμα παρεμβάσεων στην Κρήτη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτό είναι πολύ κρίσιμο για την Κρήτη που απειλείται από λειψυδρία. Πέραν λοιπόν από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την εκτέλεση αυτών των πολύ σημαντικών έργων στην Κρήτη, η αναβάθμιση του ΟΑΚ αποτελεί επίσης μια πρόκληση στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Είναι κάτι το οποίο θα ακολουθήσει σε θεσμικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Μετά το πέρας της σύσκεψης στην Αγυιά, το κυβερνητικό κλιμάκιο, μετέβη στο Δημαρχείο Αμαρίου όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενημερώθηκε από το  Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό και τοπικούς φορείς της περιοχής, για το δρομολογούμενο έργο που αφορά την κατασκευή του νέου Φράγματος του Πλατύ Ποταμού. Αμέσως μετά, ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Ο.Α.Κ. Α.Ε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button