Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες της «Αγ. Σκέπης», γηροκομείου στα Χανιά όπως και ο γενικός γιατρός με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών καθώς έγιναν δεκτά τα σχετικά αιτήματα για άρση της προσωρινής κράτησης που είχαν υποβάλει ενώ στις 8 Αυγούστου αποφυλακίζεται και ο ψυχίατρος, με την συμπλήρωση 18 μηνών που είναι εξάλλου το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Μάνα και κόρη, αφέθηκαν ελεύθερες με τον όρο να μην πλησιάζουν την δομή ενώ ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να απέχει από κάθε ιατρική πράξη.

NOVA

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για 32 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις ενώ πριν λίγες μέρες, το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,διατηρώντας τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί το επόμενο φθινόπωρο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και όχι σε Εφετείο Κακουργημάτων.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, την ίδια ώρα η δομή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση διεξάγεται έρευνα για τρεις ακόμα υποθέσεις.

Mechanical Solutions
  • Τις πιθανές απάτες και την πιθανή υφαρπαγή ακινήτων από ηλικιωμένους που εισήχθησαν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στην δομή.
  • Η υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων με πιθανή τέλεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
  • Το πλημμέλημα με τους 25 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, πλαστά πιστοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων έχει προχωρήσει σε αναστολή της ποινικής διαδικασίας για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την υπόθεση «Αγία Σκέπη»  έως ότου τελεσιδικήσει το κακουργηματικό σκέλος της υπόθεσης που θα εξετάσει τις συνθήκες θανάτου των ηλικιωμένων μέσα στη δομή. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι επειδή υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών, είναι ουσιαστικά αναγκαστική από την ποινική δικονομία η αναστολή της δίκης χαμηλότερου βαθμού για να προηγηθεί η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση του γενικού γιατρού

Στο μεταξύ, την Δευτέρα ο γενικός γιατρός δια του συνηγόρου του πρόκειται να αιτηθεί τροποποίηση των περιοριστικών όρων που αφορούν την απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και άρση δέσμευσης των τραπεζικών του λογαριασμών που είχε διαταχθεί από την αρχή ώστε να αναζητηθούν πιθανά στοιχεία που θα παρέπεμπαν σε παράνομο πλουτισμό.

Οι κατηγορούμενοι

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους  στην δίκη για τα πλημμελήματα, είναι ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. Είναι ακόμα οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής (μητέρα και κόρη) και ο γενικός γιατρός και υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι στην διεύθυνση δημόσιας υγείας της ΠΕ Χανίων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν:

  • Παράβαση καθήκοντος
  • Πλαστογραφία
  • Χρήση πλαστού
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικο
  • Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο