ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Ανησυχία για νέο lockdown μετά το «καμπανάκι» Χαρδαλιά

Σύσκεψη και μήνυμα στην τοπική κοινωνία να μην εφησυχάζει

Η προειδοποίηση του υφυπουργού προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα των Χανίων, ήταν το καμπανάκι για τους τοπικούς φορείς.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Ροκάκης στα γραφεία του ΕΒΕΧ, έγινε αποτύπωση της εικόνας, με τις αρχές να απευθύνουν μήνυμα στην κοινωνία να μην εφησυχάζει. Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αρκεί να μην υπάρξει περεταίρω χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα το οποίο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη και πρέπει η ταχύτητα των εμβολιασμών και η θέληση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν να φτάσουν στο απόγειο ειδικά αυτή την εποχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Ροκάκης. Κοινή διαπίστωση είναι ότι έχει επέλθει κούραση στην κοινωνία από την πολύμηνη καραντίνα, γεγονός που τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες. Την ίδια στιγμή λόγω της υποστελέχωσης του ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας, το βάρος έχει πέσει εξ’ ολοκλήρου στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία όπως τονίστηκε ,συνεχίζει να επιτηρεί με συνέπεια τα υγειονομικά μέτρα και να παρεμβαίνει ενεργά μέσω προστίμων, όπου κριθεί αναγκαίο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την άσκοπη αντιπαράθεση με τους πολίτες.

“Δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό”

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης εμφανίσθηκε προβληματισμένος πλην  όμως εκτίμησε ότι «δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει να προκαλέσει πανικό. Είναι όμως σίγουρα μια κατάσταση που πρέπει να προκαλέσει εγρήγορση και  που προχωρώντας οι εμβολιασμοί θα μας αφήσει οριστικά πίσω». Ο επόπτης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στα Χανιά κ. Στέφανος Ντουκάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα της εστίασης, σημειώνοντας ωστόσο ότι καταγράφηκε σε μεγαλύτερο βαθμό. «Είναι σημαντικό για την πόλη μας να επανέλθει η κατάσταση σε καλύτερα επίπεδα και να προχωρήσουμε πιο συγκροτημένα» πρόσθεσε.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

“Κρούσματα σε άτομα ηλικίας από 18 έως 50 ετών”

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στα Χανιά αφορούσαν σε άτομα ηλικίας από 18 έως 50 ετών από τα οποία τα περισσότερα μέσα στην πόλη. «Ούτε η αστυνομία με καταστολή μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα .Ελέγχουν όσο μπορούν και οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας που είναι εγκατεστημένοι στην περιφέρεια» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται σε πολυσύχναστες πλατείες.

Γενικότερα, οι φορείς των Χανίων επέμειναν στην ανάγκη να παραμείνει ανοικτή η κοινωνία και η οικονομία. «Να μη στείλουμε τα λάθος μηνύματα στους δυνητικούς επισκέπτες για να μπορέσουμε να σώσουμε τον τουρισμό και να πετύχουμε τους στόχους τη φετινή σεζόν» επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Σημανδηράκης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button