ΚΡΗΤΗ

Από την Κρήτη στη Βουλγαρία για αποτέφρωση

Διπλασιάζεται χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των πολιτών και στην Κρήτη που επιλέγουν την αποτέφρωση, αντί της ταφής. Και μπορεί τα γραφεία τελετών να γίνονται αποδέκτες της τελευταίας επιθυμίας πολιτών που διερευνούν το όλο ζήτημα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις το υψηλό κόστος αποτρέπει τα συγγενικά πρόσωπα των αποθανόντων να υλοποιήσουν τη τελευταία τους επιθυμία, καθώς τα έξοδα για το ταξίδι στη Βουλγαρία, όπου λειτουργούν αποτεφρωτήρια, ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ.

Παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου που προβλέψει τη δημιουργία χώρων καύσης νεκρών, αρκετοί Δήμοι της χώρας δεν έχουν καν ανοίξει προς συζήτηση το επίμαχο θέμα, για το οποίο η Εκκλησία έχει διατυπώσει τη θέση της.

caffeine adv2020b

Γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου περιέγραψε στο neakriti.gr την ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένειά του, από το Ηράκλειο μέχρι τη Βουλγαρία, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας αποτεφρωτηρίων και στην Κρήτη.

«Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα», σημείωσε, καλώντας τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου να αντιμετωπίσει με διαφορετικό μάτι το όλο ζήτημα.

neratzoulis neo

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχασε πρόσφατα την αγαπημένη του αδελφή, αναφέρεται στην ταλαιπωρία, στη γραφειοκρατία, στο τεράστιο οικονομικό κόστος της όλης διαδικασίας καθώς και στην αδιαφορία, όπως είπε, των αρμοδίων να δρομολογήσουν λύση σε ένα ζήτημα που αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, την ώρα που στα γραφεία τελετών σπεύδουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες προκειμένου να ρωτήσουν γύρω από την καύση των νεκρών στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Βόλου είναι ένα βήμα πριν την αδειοδότηση αποτεφρωτηρίων και αποτελεί το μοναδικό Δήμο σε όλη τη χώρα που έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις σχετικές διαδικασίες.

Κι ενώ τα γραφεία τελετών καλούνται να υλοποιήσουν την τελευταία επιθυμία πολιτών αλλά και ξένων επισκεπτών που αγάπησαν το νησί μας – όπως η περίπτωση Ολλανδού, του οποίου η τέφρα σκορπίστηκε στη Σπιναλόγκα – τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, το επίμαχο θέμα θα απασχολήσει και το Δήμο Ηρακλείου.

Νέα Κρήτη

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button