ΚΡΗΤΗ

Απαράδεκτο: Ο δήμος Αγίου Νικολάου θα κατάσχει τα τραπεζοκαθίσματα όσων χρωστούν στο λιμενικό ταμείο!

Προβληματισμός υπάρχει σχετικά με την αντιμετώπιση των συσσωρευόμενων οφειλών τρίτων προς το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, που σήμερα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός τόνισε ότι το Λ.Τ. θα πρέπει να μη χορηγεί άδειες χρήσης του κοινόχρηστου χώρου που ζητούν για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε όσους δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές προηγούμενων ετών. Εφόσον λειτουργήσει καταλαμβάνοντας χώρο με τραπεζοκαθίσματα, για τον οποίο δεν διαθέτει άδεια από το Λ.Τ., το Λιμεναρχείο θα πρέπει με άμεσους ελέγχους να βεβαιώνει την παράνομη κατάληψη χώρου και με τη σχετική δικογραφία ο κάθε καταστηματάρχης που παρανομεί, να παραπέμπεται στον Εισαγγελέα, εφαρμόζοντας ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Διευκρινίστηκε ότι ακόμη και αν ο οφειλέτης ρυθμίσει π.χ. ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2016, για να διατηρηθεί η άδεια που θα του χορηγηθεί για το 2017, ο καταστηματάρχης θα πρέπει να πληρώνει κανονικά και εμπρόθεσμα τα τέλη, διαφορετικά με τον έλεγχο που θα γίνεται εφόσον βρεθεί εκπρόθεσμος, θα του ανακαλείται η άδεια.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, όσοι καταστηματάρχες δε διαθέτουν άδεια, δεν έχουν και το δικαίωμα να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα στους χώρους αυτούς, διευκρινίζοντας ότι το Λ.Τ. μπορεί και θα προβαίνει σε κατάσχεση του απλωμένου κινητού εξοπλισμού, ο οποίος θα φορτώνεται σε φορτηγό που θα διαθέτει ο Δήμος, με την παρουσία και συνδρομή της Λιμενικής Αστυνομίας.Η μη λήψη αυστηρότερων μέτρων, είναι αδικία για όσους καταστηματάρχες πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, η δε επίδειξη συστηματικής ανοχής σε όσους συσσωρεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για τους χώρους που καταλαμβάνουν προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, τόνισε ο πρόεδρος του Λ.Τ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close