ΚΡΗΤΗ

Αναβαθμίζεται το χιονοδρομικό κέντρο στα ΑνώγειαΤην αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου και τη μετατροπή του σε ορεινό καταφύγιο αποφάσισε ο Δήμος Ανωγείων.

Ειδικότερα, θα λάβουν χώρα εργασίες όπως  αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων,  τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου,  επικάλυψη δώματος με την αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση, ανακατασκευή χώρων υγιεινής,  εσωτερικά κουφώματα – ερμάρια και λοιπές ξυλουργικές εργασίες, καθώς και  διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι εν λόγω εργασίες, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός κέντρου εναλλακτικών αθλητικών τουριστικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων του Δήμου Ανωγείων. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι ήπιες από περιβαλλοντικής άποψης. Ο κύριος άξονας στον οποίο κινούνται οι προτάσεις είναι η πλήρης αξιοποίηση του χώρου σε ετήσια βάση, τόσο κατά την χειμερινή όσο και κατά την θερινή περίοδο. Την χειμερινή περίοδο προβλέπεται η επίσκεψη και φιλοξενία διαφόρων σχολείων, συλλογών και περιβαλλοντικών ομάδων κυρίως για περιβαλλοντική εκπαίδευση και εκπαίδευση σε χιονοδρομικές αθλοπαιδιές. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν βραδιές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων σε τοποθεσίες κοντά στο κέντρο με ιστορικό ενδιαφέρον, όπως το Ιδαίον Άντρον, καθώς επίσης και εντός της περιοχής Natura εντός της οποίας εκτείνεται ο χώρος του κέντρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της δράσης, για την οποία υποβλήθηκε σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη, ανέρχεται στο ποσό των 714.651,30 ευρώ.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button