Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Θραψανιώτης: Επιτακτική ανάγκη αποζημιώσεων και παράτασης πληρωμών

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ο βουλευτής Λασιθίου κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά με θέμα την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων και άμεσης παράτασης υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων και πληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, όπως επιτακτικά  ζητά ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών του νομού Λασιθίου.

Αφού η περιοχή της Σητείας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 15-10-2022, δικαιολογημένα ζητείται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, τη στιγμή που οι ζωές τους βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, ενώ περιουσίες και υποδομές καταστράφηκαν ανυπολόγιστα. Η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές με τις οικονομικές απώλειες να είναι τεράστιες και να πλήττουν αρκετούς συμπολίτες μας.

NOVA

Τη δύσκολη αυτή στιγμή ζητείται η άμεση εκτίμηση των καταστροφών προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα όσοι επλήγησαν, η παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και η παράταση πληρωμών οποιωνδήποτε βεβαιωμένων κρατικών οφειλών

Αναλυτικά η αναφορά:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων  Επαγγελματιών Νομού Λασιθίου σχετικά με την ολοκληρωτική καταστροφή που έζησε η πόλη της Σητείας .

Mechanical Solutions

Επισημαίνουν ότι τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων της πόλης πλημμύρισαν και έχουν πάθει ολική́ καταστροφή́, εκατοντάδες αμάξια σκεπαστήκανε τελείως από́ το νερό́, δρόμοι ξηλώθηκαν από́ την ορμή́ του νερού́ και μηχανές βρεθήκανε στην θάλασσα.

Ζητούν:

  • Άμεση εκτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση ιδιωτών και επιχειρήσεων που πλήγηκαν, όπως εφαρμόστηκε και σε άλλες περιοχές όπου υπήρξαν παρόμοιες φυσικές καταστροφές.
  • Άμεση παράταση υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων ( δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις ΦΜΥ, ΑΠΔ κτλ) που λήγουν μέχρι 31/10 κατά 1 μήνα.
  • Άμεση παράταση πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ), ρυθμισμένων ή αρρύθμιστων, που λήγουν μέχρι 31/10 καθώς και αυτών που θα βεβαιωθούν μέχρι και 31/12 για όλες τις επιχειρήσεις με έδρα την πόλη της Σητείας (TK 72300) τουλάχιστον για 6 μήνες.

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

Η σχετική επιστολή:

Κύριοι,

Σας γράφουμε μια μέρα μετα την ολοκληρωτική καταστροφή που έζησε η πόλη της Σητείας (TK 72300). Σας γράφουμε συναισθηματικά και σωματικά εξουθενωμένοι, καθώς 2 μέρες τώρα τρέχουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις περιουσίες και τις ζωές των γειτόνων μας των φίλων μας , των συγγενών μας. Σας γράφουμε με ρούχα και χέρια γεμάτα λάσπη, με κόκκινα ματιά και με ένα βάρος στο στήθος από την καταστροφή που ζούμε. Πραγματικά ένα σκηνικό βιβλικής καταστροφής που μόνο σε ταινίες είχαμε ζήσει και δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα το δούμε να γίνετε στην πόλη μας

Τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων της πόλης πλημμύρισαν και έχουν πάθει ολική καταστροφή, εκατοντάδες αμάξια σκεπαστήκανε τελείως από το νερό, δρόμοι ξηλωθήκαν από την ορμή του νερού , μηχανές βρεθήκανε στην θάλασσα κτλ.
Χωρίς πολλές περιστροφές σας ζητάμε 3 απλά και αυτονόητα πράγματα για να μπορέσει όσο πιο γρηγορά να σταθεί πάλι η πόλη μας στα πόδια της

1)  Άμεση εκτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση ιδιωτών και επιχειρήσεων που πλήγηκαν, όπως εφαρμόστηκε και σε άλλες περιοχές όπου υπήρξαν παρόμοιες φυσικές καταστροφές.

2)  Άμεση παράταση υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων ( δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις ΦΜΥ, ΑΠΔ κτλ) που λήγουν μέχρι 31/10 κατά 1 μήνα. Οι χείμαρροι μαζί με τα εμπορεύματα και τα μηχανήματα πήραν και όλα τα φορολογικά στοιχεία, ταμειακές μηχανές, υπολογιστές κτλ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν στην διάθεση των λογιστών τους τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή όλων των δηλωτικών εγγράφων που πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31/10

3)  Άμεση παράταση πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ), ρυθμισμένων ή αρρύθμιστων, που λήγουν μέχρι 31/10 καθώς και αυτών που θα βεβαιωθούν μέχρι και 31/12 για όλες τις επιχειρήσεις με έδρα την πόλη της Σητείας (TK 72300) τουλάχιστον για 6 μήνες. Νομίζουμε είναι αυτονόητο ότι οι επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αγωνίζονται αυτή τη στιγμή να επιβιώσουν δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και δεν μπορεί να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις μή εμπρόθεσμης πληρωμής τους

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Ανδρουλιδάκης Νικόλαος
Μαρκάκης Εμμανουηλ
Ζαβερδινού Αμαλία
Ζαχαρόπουλος Οταπασίδης Αλκης
Κασωτάκης  Γεώργιος
Κοντοπόδης Δημήτριος
Κουτρουμπάς Αντώνιος


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο