ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Θα γίνει αναπροσαρμογή των τελών κοινόχρηστων χώρων

Η κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) για το 2020, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίου Νικολάου (5/12), που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα.

Πρόκειται για μια διαδικασία, που έχει επιβληθεί ήδη από το 2013 (περιγραφή ανά μήνα/τρίμηνο) των εσόδων και εξόδων του Δήμου.

neratzoulis neo

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, η διαδικασία αυτή, παρά του ότι αποτελεί ένα ακόμα στενό “κορσέ” – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – στην λειτουργία των δήμων μαζί με το Παρτηρητήριο, ωστόσο η οικονομική υπηρεσία κατάφερε την τελευταία εξαετία ν΄ανταπεξέλθει επαρκώς. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, ο προυπολογισμός που στάλθηκε στο παρατηρητήριο, επέστρεψε εγκεκριμένος, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Δήμος, ακολουθεί τις υποδείξεις που δίνονται, προκειμένου  να μπορέσει να εγκρίνει το πρόγραμμα έργων και να υλοποιήσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.

Αναπροσαρμογή τελών κοινόχρηστων χώρων

bakaliko lagos

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναπροσαρμογής τελών στους κοινόχρηστους χώρους που συζητήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι : “η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στις δυσκολίες που υπάρχουν , ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου επιχειρείται μια συνολική αναδιάταξη των κοινόχρηστων χώρων, ώθησε στο να γίνει δεκτό το αίτημα τους, αναφορικά με την μείωση των τελών κατάληψης δημοσίου χώρου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεπεράσουν την δύσκολη χρονική περίοδο.

Θεωρούμε – ανέφερε χαρακτηριστικά – ότι η οριζόντια μείωση του 20% σε όλα τα καταστήματα και σ΄όλες τις περιοχές του δήμου, θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν αδυναμίες που σήμερα υπάρχουν.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button