Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Θα ανακαινιστεί το κτίριο της Κουνδούρειου δημοτικής βιβλιοθήκης

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

“Δεδομένου, ότι η βιβλιοθήκη, αποτελεί, ένα ουσιαστικό στοιχείο πολιτιστικής – εκπαιδευτικής και πληροφοριακής υποδομής κάθε τόπου καθώς και έναν αναντικατάστατο φορέα για την διατήρηση και διάθεση για χρήση της έντυπης και όχι μόνο πολιτιστικής κληρονομιάς, o Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, προχωρά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου – όπου έως σήμερα στεγάζεται η “Κουνδούρειος Βιβλιοθήκη” -καθώς και στην βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών της, έως  ότου καταστεί δυνατή η μεταφορά της σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός : “η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο βελτίωσης γενικότερα των υποδομών του Δήμου, που πραγματοποιείται, με την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του και την συνεργασία του Δ.Σ και των υπαλλήλων του ΠΑΟΔΑΝ – η συμβολή των οποίων είναι κρίσιμη – δεδομένου ότι καλούνται στο εξής συνεργαζόμενοι με πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, σωματεία και πολίτες να υποστηρίξουν την εκπαίδευση και την μάθηση σε πολλά επίπεδα”.

“IN_AND_OUT

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας (5/11), οι υπάλληλοι της Δημοτικής βιβλιοθήκης, με την συνδρομή του αρμόδιου επί των πολιτιστικών θεμάτων Αντιδήμαρχου του Δήμου κ.Χάρη Αλεξάκη, ξεκίνησαν την τοποθέτηση των βιβλίων στα κιβώτια που παραχώρησε για το σκοπό αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, ενώ σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει η κ. Ίρις Περουλιού – Σεργάκη ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, προβλέπεται η αντικατάσταση και η προμήθεια νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού, οι εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και ο χρωματισμός των κουφωμάτων της όψης, η προμήθεια συστήματων σκίασης,  η μεταφορά των ασυρμάτων δικτύων σε νέες θέσεις, εκθετήρια εφημερίδων, ευρετήρια βιβλίων (CD-DVD), θυρίδες Ασφαλείας, πίνακες διπλής όψης αυτο-υποστηριζόμενοι, συστήματα μονής/διπλής όψης κ.α

Ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ.Χάρης Αλεξάκης, αναφερόμενος στην απόφαση του Οργανισμού για την ουσιαστική αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, αφού ευχαρίστησε την νέα πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Ελπινίκη Γιατζάκη καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Λ. Ραφαηλάκη για την στήριξη του όλου εγχειρήματος, δήλωσε : ” κύριο μέλημα μας, μετά την ουσιαστική βελτίωση της υφιστάμενης δομής – που στο εξής καλείται ν΄ ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού χρηστών – αποτελεί  η καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μελών και επισκεπτών της βιβλιοθήκης καθώς και η καθιέρωση της, ώς χώρου συνεργασίας και ανάπτυξης κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχή του Δήμου.

Mechanical Solutions

Να σημειώσουμε ότι οι απαραίτητες εργασίες, αναμένεται ν΄ολοκληρωθούν το επόμενο τετράμηνο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, θα υπάρξει εμπλουτισμός σε βιβλιοστάσια και βιβλία σε βιβλιοθήκες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button