ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Σε διαβούλευση το σχέδιο δράσης για το κυκλοφοριακό

Τελευταία ενημέρωση:

«Επιδιώκουμε την κοινωνική συναίνεση. Στόχος της Δημοτικής αρχής, δεν είναι η βεβαίωση κλήσεων και η είσπραξη χρημάτων από τα παράνομα παρκαρίσματα…Το αντίθετο! Επιδιώκουμε να οργανώσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη και το μέλος του Δ.Σ κ. Αντώνη Χαβάκη, με αφορμή την δημοσιοποίηση των μέτρων που αναμένεται να ληφθούν (Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου, Λιμεναρχείο, Δήμος) την θερινή περίοδο για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών ζητημάτων.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν να εξεταστούν ζητήματα σχετικά με το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, ενώ όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί συμβούλιο (ΕΒΕ Λασιθίου), με την συμμετοχή τόσο του ίδιου, όσο και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, επιχειρηματιών και μεταφορέων, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις των και να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσης που έχει ήδη συνταχθεί και παρουσιαστεί.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  εξέφρασε την απορία του δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι φορείς αν και συμμετείχαν στην επιτροπή κυκλοφορίας  του Δήμου, μέχρι σήμερα δεν κατέθεσαν ιδιαίτερες ενστάσεις για τα προτεινόμενα μέτρα, ωστόσο όπως υποστήριξε επειδή πρόθεση του δήμου δεν είναι η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, χωρίς την κονωνική συναίνεση, αποφάσισε να παρατείνει για μία ακόμα εβδομάδα το διάστημα προσαρμογής, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος ενημέρωσης όλων των επαγγελματικών κλάδων, αλλά και επαγγελματιών (μεταφορείς) που δραστηριοποιούνται και σε άλλους νομούς της Κρήτης.

Με την ευκαιρία των παραπάνω επαφών και συζητήσεων, ο κ. Ζερβός, απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου, ζήτησε να συμβάλλει ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρηθεί η πόλη ανοικτή, προσβάσιμη, ανταγωνιστική και ευχάριστη για όλους τους συμπολίτες  αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close