Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση θέσεων για τη νέα Λαϊκή Αγορά

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Απόντων των εκπροσώπων παραγωγών και εμπόρων της Λαϊκής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (18/8), η κλήρωση των θέσεων πώλησης για τη νέα αγορά, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη (23/8) οι συμμετέχοντες, καλούνται να προσέλθουν στον χώρο που ήδη έχει αποφασιστεί στη θέση Λαγκός.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,  συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή αποτελούμενη από τρεις εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης (Δήμος) και δυο εκπροσώπους των επαγγελματικών της Λαϊκής, ενώ σε έγγραφο που εστάλη στους χρήστες, υπήρξε αρνητική απάντηση για την συμμετοχή τους στην σύσκεψη για την κλήρωση των θέσεων.

NOVA

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο υφιστάμενος νόμος παρά την απουσία των εκπροσώπων, δίνει την δυνατότητα να συνεχιστεί η προβλεπόμενη διαδικασία παρουσία των τριών μελών της επιτροπής, χωρίς να υπάρχει ζήτημα νομιμότητας, δεδομένου ότι έχει παρέλθει το δεκαήμερο από την αναζήτηση των εκπροσώπων της Λαϊκής.

Ο κ. Ζερβός, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη σε έκταση παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα, επανέλαβε ότι ο χώρος (Εθν. Αντιστάσεως) που λειτουργούσε μέχρι σήμερα η Λαϊκή, δεν μπορεί να παραμείνει και να νομιμοποιηθεί με το νέο νόμο, δεδομένου ότι γειτνιάζει με δομές (νοσοκομείο, Μουσείο, Σχολείο), ενώ η λειτουργία της δεν παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτοκινήτου (πυροσβεστικό, ασθενοφόρο) εάν παραστεί ανάγκη.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ούτε οι χρήστες της Λαϊκής Αγοράς προέβησαν στην τακτοποίηση και επικαιροποίηση των στοιχείων τους, αλλά ούτε και ο Δήμος κατέθεσε σχετικό σχέδιο, κατά συνέπεια η Λαϊκή θεωρείται καταργηθείσα.

Ωστόσο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ανακοινώθηκε στους χρήστες, ότι ο νέος χώρος που έχει διαμορφωθεί, προσφέρεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους παραγωγούς και εμπόρους κηπευτικών, ενώ οι έμποροι μπορούν να λειτουργήσουν σε διπλανό κοινόχρηστο χώρο.

Mechanical Solutions

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μην χάσει κανείς από τους συμμετέχοντες την θέση του, γνωστοποίησε ότι με έγγραφο που απεστάλη στα σωματεία τους, ζητήθηκε πέραν της παρουσίας των εκπροσώπων στην προγραμματισμένη σύσκεψη, να υποβληθούν επιπλέον τα στοιχεία που αποδεικνύουν την νομιμότητα των συμμετεχόντων στην Λαϊκή, προκειμένου να τακτοποιηθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αναφορικά με την διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο (18/8), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή διαθέτει τις βεβαιώσεις από τις εισπράξεις που γίνονται στην Λαϊκή καθώς και το έγγραφο των επαγγελματικών (58 υπογραφές), που καταδεικνύει την εικόνα των φερομένων χρηστών, βάση του οποίου αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση, όσων οριστούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Ακολούθως κλήθηκαν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος, διαφορετικά οι θέσεις που θα παραμείνουν κενές, θ΄ ανακοινωθούν στην Περιφέρεια, ώστε ν΄ ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η δημοτική αρχή, υπάρχουν 15 έμποροι, και 59 παραγωγοί (ανάμεσα σ΄ αυτούς 2 έμποροι κηπευτικών).

Στον χώρο που έχει ήδη διαμορφωθεί, θα κληρωθούν μόνο οι παραγωγοί, ενώ οι έμποροι θα τοποθετηθούν σε παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο με πάρκινγκ, όπου θα υπάρχει άνεση.

Οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα χρησιμοποιηθούν για τους εποχικούς παραγωγούς.

Στην παραπάνω σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Περιουσίας κ. Μανόλης Λεμπίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Νικολάου κ. Βασίλης Ορφανάκης, η υπάλληλος του Δήμου κ. Πόπη Κατσούλη – Γεροντή καθώς και η Γραμματέας κ. Κυριακή Στρατάκη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο