ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος, Περίπτερα: Η Δημοτική αστυνομία εντόπισε αυθαιρεσίεςΤην σύνταξη και υποβολή σχεδίου διαχείρισης για τα περίπτερα σε διάστημα ενός μήνα, ζητά από τους ιδιοκτήτες, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε Δημοτικός Αστυνομικός στην πόλη, διαπιστώνοντας αυθαιρεσίες στον χώρο που τους αναλογεί.

Είναι γνωστό, ότι τα περίπτερα είναι αστικές κατασκευές επί κοινοχρήστων χώρων προς εξυπηρέτηση του κοινού και αποτελούν μια μακροχρόνια ελληνική ιδιαιτερότητα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με την έννοια αυτή, καλούνται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους και την άδεια κατάληψης χώρου που έχει εκδοθεί, να κρατήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους, δημιουργώντας ζητήματα αισθητικής και παρεμπόδισης της ασφαλούς κίνησης πολιτών και επισκεπτών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε πολλές περιπτώσεις τα περίπτερα,  διασκορπίζοντας περιμετρικά εμπορεύματα, υπερβαίνουν τον χώρο που τους αναλογεί κι έτσι κρίνεται επιτακτική η εφαρμογή του υφιστάμενου κανονισμού, με στόχο την αποκατάσταση του αρχικού τους χαρακτήρα, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για την χρήση των κοινοχρήστων χώρων που δύναται να εκμεταλλευτούν, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

swell adv 2021

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η υποβολή διαχειριστικού σχεδίου για την λειτουργία των περιπτέρων θα ζητηθεί και από τους περιπτεράδες και των άλλων περιοχών του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει ενιαία πολιτική και αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Να σημειώσουμε ότι, μετά την έγκριση των σχεδίων, για τα οποία ήδη έχει υπάρξει ενημέρωση, οι όποιες αλλαγές προταθούν, θα πρέπει να γίνουν πριν την εκπνοή του 2020 (31/12/2020).


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button