ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: η ΔΕΥΑΑΝ προχωρά στην διακοπή αποδοχής ιλύος από τα ξενοδοχείαΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αγίου Νικολάου (ΔΕΥΑΑΝ)  αποφάσισε τη διακοπή αποδοχής της ιλύος των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των μεμβρανών διήθησης της Ε.Ε.Λ. Αγίου Νικολάου.

Αυτό θα ισχύσει μετά την λήξη των συμβάσεων που έχουν πληρωθεί. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν κάποια άλλη λύση για την περαιτέρω επεξεργασία και τη διάθεση της παραγόμενης ιλύος από τις ιδιωτικές τους εγκαταστάσεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σημειώνεται ότι το 2019 ολοκληρώθηκε ένα έργο Αναβάθμισης και Επέκτασης της Ε.Ε.Λ. Αγίου Νικολάου και τέθηκε σε λειτουργία η νέα γραμμή της Ε.Ε.Λ., τεχνολογίας MBR με διήθηση σε μεμβράνες. Όπως αναφέρει η Δημοτική Επιχείρηση για την νέα γραμμή της Ε.Ε.Λ. και συγκεκριμένα για την ασφάλεια των μεμβρανών, απαιτείται σχολαστική αφαίρεση των περιεχόμενων στερεών σωματιδίων στα λύματα.

Και συνεχίζει: «Οι Ε.Ε.Λ. των ξενοδοχειακών μονάδων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν εξάμμωση ούτε εσχάρωση με αποτέλεσμα στην παραγόμενη ιλύ να περιέχονται στερεά που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τις μεμβράνες. Από την κατασκευάστρια εταιρεία των μεμβρανών και για λόγους ασφάλειας των μεμβρανών, προτάθηκε η διακοπή της αποδοχής της περίσσειας ιλύος από μικρές Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων για περεταίρω επεξεργασία».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button