Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Η ΔΕΥΑΑΝ και ο δήμαρχος για το αποστραγγιστικό έργο στην Αμμουδάρα

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με το αποστραγγιστικό έργο της Αμμουδάρας, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έδωσε στην δημοσιότητα την σχετική αλληλογραφία που είχε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης (9/12/2020 – 19/7/2021), προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΑΝ

NOVA

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας και κατόπιν των προφορικών συνεννοήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μεταξύ μας, σας πληροφορούμε ότι δεν έχομε αντίρρηση για την κατασκευή του φρεατίου συλλογής ομβρίων στην προτεινόμενη θέση και την κατασκευή αγωγού εκφόρτισης προς την παραλία μέσω της υπάρχουσας δημοτικής οδού.

Η διάμετρος του αγωγού προτείνουμε να είναι Φ600 η οποία θα λειτουργεί ικανοποιητικά στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από την περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, επειδή η πλημμυρική παροχή είναι αδύνατον να διοχετευθεί μέσω «απλών» σημειακών φρεατίων, σε κλειστούς αγωγούς. Για τον λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο και θα βοηθούσε στην ασφαλέστερη απορροή των πλημμυρικών παροχών να γίνει κατάλληλη επέμβαση στην μηκοτομή της υπάρχουσας δημοτικής οδού. Συγκεκριμένα μια μικρή εκσκαφή του οδοστρώματος (υποβιβασμός της ερυθράς) με τρόπο ώστε εξασφαλισθεί ενιαία κλίση προς την εθνική οδό το μεγαλύτερο μέρος της πλημμυρικής παροχής θα διοχετευόταν επιφανειακά προς εθνική οδό. Παράλληλα θα πρέπει να κατασκευασθεί στηθαίο ύψους 50 εκ. δεξιά στο άκρο της δημοτικής οδού για τον εγκιβωτισμό των υδάτων που σε συνδυασμό με την κατασκευή επιπλέων φρεατίων υδροσυλλογής κατά μήκος της οδού θα βοηθήσει στην αποφυγή πλημμύρας των κατάντι ιδιοκτησιών.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Εν συνεχεία, κατά την άποψη μας και λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη επισκεψιμότητα της παραλίας την τουριστική περίοδο αλλά και κατ’ αναλογία αρκετούς μήνες του υπόλοιπου έτους από ντόπιους κολυμβητές,θεωρούμε απαραίτητο να προβλεφθεί η συνέχιση του αγωγού ομβρίων επί της παραλίας, κατά μήκος της ακτογραμμής, βόρεια από το σημείο της προβλεπόμενης εκβολής, ώστε να καταλήξει στην βραχώδη περιοχή μετά το τέλος της κολυμβητικής περιοχής, σύμφωνα με το συνημμένο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη.

Επίσης θα ήταν θεμιτό, κατά τον σχεδιασμό του εν’ λόγο έργο, να ληφθεί υπ’ όψη το υπό έγκριση Σ.Π. της περιοχής, ώστε το έργο να παραμείνει λειτουργικό και μετά την εφαρμογή / υλοποίηση του Σχεδίου.

Mechanical Solutions

Τέλος όπως σας έχουμε ενημερώσει η ΔΕΥΑΑΝ έχει δημοπρατήσει νέο έργο αποχέτευσης και ύδρευσης που θα κατασκευασθεί επί της παλαιάς Εθνικής οδού. Τα έργα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ασφαλή διέλευση του αγωγού ομβρίων κατά πλάτος της Π.Ε.Ο. σύμφωνα με τα συνημμένα σχέδια, την οριζοντιογραφία και τις μηκοτομές των προβλεπόμενων αγωγών.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεννόηση και διευκρίνηση.

Απάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου στην Περιφέρεια για το αποστραγγιστικό έργο

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι συμφωνούμε με την χρησιμότητα και προφανώς την κατασκευή του εν λόγω έργου, παρ’ όλους τους ‘αστερίσκους’ που περιγράφετε (προσωρινότητα εν όψη της υλοποίησης του σχεδίου του οικισμού και δυναμικότητας λόγω περιορισμένης διατομής  σύμφωνα με τη μελέτη σας).

Όμως αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους υπάρχει άρνηση στην κατάθεση της πλήρους μελέτης σύμφωνα με τις υποδείξεις μας και στην συνέχεια δημοπράτηση μόνο του τμήματος που αφορά το ρέμα. Δεν μπορεί μια πρόχειρη λύση να λύνει επιφανειακά ένα θέμα δημιουργώνταςάλλα προβλήματα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αποχετευτικό δίκτυο που αναμένεται η κατασκευή του επί της Π.Ε.Ο., υπάρχει η δυνατότητα συντονισμού & συνεργασίας των εμπλεκομένων υπηρεσιών για το βέλτιστο αποτέλεσμα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο