ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Έτοιμη η σήραγγα, παραδίδεται ο νέος δρόμοςΤελευταία ενημέρωση:

Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο νέος δρόμος από τον Άγιο Νικόλαο στο Καλό Χωριό για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη, κάτι που θα φανεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο νέος δρόμος Αγίου Νικολάου – Καλού Χωριού είναι έτοιμος, όπως καθ’ όλα έτοιμη είναι και η παράκαμψη που θα συνδέσει το τέλος του νέου δρόμου με το Ίστρον Καλού Χωριού. Αυτό που απέμεινε για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία ήταν η «χορήγηση μιας νέας παροχής ισχύος 250 kVA για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Μέσης Τάσης στη σήραγγα. Με άλλα λόγια να φωτιστεί η σήραγγα που βρίσκεται στο ύψος περίπου της Αμμουδάρας».

Θυμίζουμε ότι το έργο έχει χρηματοδότηση που έχει ξεκινήσει από το Γ` ΚΠΣ και συνεχίζεται από το ΕΣΠΑ καθώς η προηγούμενη εργολαβία δεν ολοκλήρωσε όλα τα έργα και έτσι δημοπρατήθηκε το υπόλοιπο το έργου.

Το έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών (ΥΠΟΜΕΔΙ) το 2009 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 54εκ.ευρώ και ανάδοχος εταιρεία ήταν η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΕΛΤΕΡ που πήρε το έργο δίνοντας έκπτωση 31%. Το μήκος του έργου είναι 9,5χλμ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close