ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Έτοιμη η σήραγγα, παραδίδεται ο νέος δρόμος

Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο νέος δρόμος από τον Άγιο Νικόλαο στο Καλό Χωριό για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη, κάτι που θα φανεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο νέος δρόμος Αγίου Νικολάου – Καλού Χωριού είναι έτοιμος, όπως καθ’ όλα έτοιμη είναι και η παράκαμψη που θα συνδέσει το τέλος του νέου δρόμου με το Ίστρον Καλού Χωριού. Αυτό που απέμεινε για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία ήταν η «χορήγηση μιας νέας παροχής ισχύος 250 kVA για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Μέσης Τάσης στη σήραγγα. Με άλλα λόγια να φωτιστεί η σήραγγα που βρίσκεται στο ύψος περίπου της Αμμουδάρας».

caffeine adv2020b

Θυμίζουμε ότι το έργο έχει χρηματοδότηση που έχει ξεκινήσει από το Γ` ΚΠΣ και συνεχίζεται από το ΕΣΠΑ καθώς η προηγούμενη εργολαβία δεν ολοκλήρωσε όλα τα έργα και έτσι δημοπρατήθηκε το υπόλοιπο το έργου.

Το έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών (ΥΠΟΜΕΔΙ) το 2009 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 54εκ.ευρώ και ανάδοχος εταιρεία ήταν η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΕΛΤΕΡ που πήρε το έργο δίνοντας έκπτωση 31%. Το μήκος του έργου είναι 9,5χλμ.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button