ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Επιστολή του Νίκου Κοκκίνη για την σωστή λειτουργία των Δημοτικών ΕπιτροπώνΟ επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Κοκκίνης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά την άμεση και σωστή λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών του Δ.Σ. Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως γνωρίζετε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Οκτωβρίου 2019 αποφασίστηκαν και ορίστηκαν συγκεκριμένες επιτροπές για τον Τουρισμό, το Περιβάλλον, την Κυκλοφορία, τα Κοινωνικά θέματα και τον Εθελοντισμό, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών προάγει και δυναμώνει την Κοινωνική συμμετοχή που με τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την Αποκέντρωση αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές της Αυτοδιοίκησης.

swell adv 2021

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την καλύτερη λειτουργία τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου και θέλουμε να έχουμε τις θέσεις τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους για τα θέματα αρμοδιότητας τους.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να σας επισημάνω την λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία είστε Πρόεδρος.

Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4555/2018 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από την σύνταξη του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου και τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Συγκεκριμένα:

α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το Επιχειρησιακό και το Τεχνικό Πρόγραμμα,

β) Διατυπώνει γνώμη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

γ) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος.

δ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και διατυπώνει γνώμη για την επίλυσή τους.

Κε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για την άμεση και ουσιαστική λειτουργία των επιτροπών αυτών και να μας ενημερώσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή

Νικόλαος Κοκκίνης


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button