Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Επίσκεψη του Δημάρχου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου όπως είχε προγραμματίσει και ανακοινώσει επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στις 11:00 τις εγκαταστάσεις και τις εξαιρετικές συλλογές του ανανεωμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Μετά από πρόσκλησή του προς όλους τους διατελέσαντες δημάρχους Αγίου Νικολάου παραβρέθηκαν και τον συνόδευσαν οι τέως δήμαρχοι κ.κ. Γ. Μενεγάκης, Δ. Κουνενάκης και Γιάννης Λουκαράκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Σ. Καραμανώλη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μ. Γάλλου, Γ. Μπελούκας, Γ. Αρακαδάκης, Στεργ. Ατσαλάκης και Γ.Ξένος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ κ. Κ.Αφορδακός, και από τους θητεύσαντες Προέδρους του  Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, οι κ.κ. Εμμ. Θραψανιώτης, Μαρία  Κωστάκη και Οδυσσέας Σγουρός.

NOVA

Παρέστησαν και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην ανακοίνωση και την πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως « η επαναλειτουργία μετά από 12 χρόνια και ο εμπλουτισμός των χώρων του αρχαιολογικού μας Μουσείου, αναμφίβολα αποτελεί σπουδαίο γεγονός για την περιοχή μας και εξέφρασε την πεποίθησή του και τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής πως ο Πολιτισμός και οι υποδομές του θα αποτελέσουν βασική προτεραιότητα για τον Δήμο τα επόμενα χρόνια. Η ολόπλευρη προβολή του τόπου μας και η ανάδειξη της συλλογικής εμπειρίας και της μνήμης των ανθρώπων που τον κατοίκησαν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να τον υπηρετούν και να του προσδίδουν αξία και διάρκεια στον χρόνο, είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτών του Δήμου».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό που έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και τις αρχιτεκτονικές επιρροές που ενσωμάτωσε η δημιουργία του Μουσείου την περίοδο 1961-66, με τη συνεργασία του αείμνηστου εφόρου Αρχαιοτήτων Κρήτης και διανοούμενου Στυλιανού Αλεξίου και του σπουδαίου αρχιτέκτονα Καθηγητή Πάτροκλου Καραντινού.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Καραμανώλη, επεσήμανε την ανάγκη να συνεχίσουν οι εκδηλώσεις στο χώρο του Μουσείου, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελούκας, στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων αναφέρθηκε στη συμβολή των εργαζομένων της Εφορείας. Αρχαιοτήτων Λασιθίου στην υπόθεση της δημιουργίας και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Mechanical Solutions

Ακολούθησε περιήγηση σε όλα τα γνωστά αλλά και τα νεότερα εκθέματα με τα οποία εμπλουτίστηκαν,  (διευρυμένοι και ανανεωμένοι σε πληροφοριακό υλικό χώροι)  ενώ υπήρξε σχολιασμός και συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων για ζητήματα που μπορούν να προκαλούν το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση των επισκεπτών και να προάγουν τις γνώσεις μας και την κατανόηση της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και τους κάλεσε να γίνουν πρεσβευτές του μεγάλου αυτού αποθετηρίου της συλλογικής μας μνήμης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο