ΚΡΗΤΗ

Άγιος Νικόλαος: Χαμογέλασε η τύχη σε τρεις πολίτες του Δήμου για την υπηρεσία καθαριότητας

Η μεγάλη ανεργία στη βόρεια Ελλάδα ώθησε αρκετούς ανέργους να κάνουν τα χαρτιά τους για μια μόνιμη θέση στην καθαριότητα σε Δήμους ακόμη και στην Κρήτη, ευελπιστώντας να τους χαμογελάσει η τύχη, κάτι που όπως φαίνεται συνέβη σε αρκετούς Δήμους του νησιού, με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου μόνο τρεις πολίτες προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι από τη βόρεια Ελλάδα.

Τα νέα δεδομένα προβληματίζουν το Δήμο Αγίου Νικολάου, όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι που αναμένεται να πιάσουν δουλειά στον τομέα της καθαριότητας είναι άνω των 50 ετών.

Η μικρή μοριοδότηση σε σχέση με την εντοπιότητα φαίνεται να αποτέλεσε την αφορμή για τους ανέργους στη βόρεια Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που αρκετοί άνεργοι στην Κρήτη έριξαν το ζάρι τους στις μόνιμες αυτές θέσεις, οι οποίες άνοιξαν μετά από 9 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

 

Την ίδια ώρα, Δήμοι προσπαθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους με εποχικούς, καθώς οι μόνιμοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά στο τέλος του καλοκαιριού.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close